Controlul financiar exercitat de Garda Financiara sectia Timis

Trimisa la data: 2010-06-24
Materia: Contabilitate
Pagini: 61
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_D
Lucrare de licenta despre Controlul financiar exercitat de Garda Financiara sectia Timis
Institutia controlului financiar pentru combaterea evaziunii fiscale in tara noastra, formele si metodele sale de organizare si exercitare au fost determinate de orânduirea social-economica si statala prin care a trecut România in decursul timpului.
Unul dintre organele chemate pentru combaterea evaziunii fiscale este Garda Financiara.

Garda Financiara a fost infiintata imediat dupa Marea Unire de la 1918, fiind preluata de la regimul austro-ungar din Transilvania deoarece, prin functionalitatea ei, a generat un randament considerabil al impozitelor indirecte fata de cele directe. Despre Garda Financiara se spunea ca este „ un corp de control fiscal, organizat militareste, care face parte din administratia centrala a Ministerului de Finante”.

Organizatii similare au existat in Austria, Ungaria, Cehoslovacia, Italia etc. iar atributiile Garzii Financiare din aceste state variau foarte putin, in special având in supraveghere aplicarea legilor vizând contributiile indirecte, taxele de consumatie, productia si circulatia bauturilor spirtoase, vamile, monopolurile.

In anul 1924 Ministerul de Finante incerca o organizare mai buna a Garzii Financiare atât sub aspect structural cât si de competenta teritoriala, extinzând-o in toata tara. Cu toate eforturile de organizare facute, Garda Financiara a functionat mai mult si mai eficient in Transilvania, Banat si Bucovina si mai putin in Regat, pâna in anul 1927 când a fost desfiintata.

In anul 1932 Garda Financiara si-a reluat activitatea in baza legii privind monopolul alcoolului, iar in anul 1935 a intrat in vigoare Regulamentul de servicii si organizare al Garzii Financiare. Organizata ca un corp de control militarizat, avea atributii in prevenirea fraudelor, abuzurilor si abaterilor fiscale, fiind imputernicita sa confiste obiectele si marfurile sustrase de la plata impozitelor si taxelor. De asemenea, „culegea” informatii si probe privitoare la aplicarea reglementarilor fiscale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul financiar exercitat de Garda Financiara sectia Timis

Lucrare de licenta despre Controlul financiar exercitat de Garda Financiara sectia Timis
Cuprins


Capitolul I Repere istorice....................................4

Capitolul II Necesitatea si rolul garzii financiare............6

Capitolul III Organzarea si functionarea garzii financiare............8
3.1. Definirea si atributiile Garzii Financiare.......................8
3.2. Organizarea si functionarea Garzii Financiare...................10
3.3. Procedura de constatare a faptelor si de contestare a actelor...20

Capitolul IV Exercitarea controlului financiar de catre garda financiara................................22
4.1. Exercitarea controlului financiar de catre comisarii Garzii Financiare................................22
4.2. Actele de control intocmite de catre comisarii Garzii Financiare................................29
4.3. Modalitati de actiune a Garzii Financiare pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite...............34
4.4. Urmarirea si valorificarea constatarilor controlului.............37
4.5. Studiu de caz........................40

Capitolul V Concluzii si propuneri....................................45

Anexe.....................................48

Bibliografie..............................61

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul financiar exercitat de Garda Financiara sectia Timis". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.