Controlul fiscal al principalelor impozite si taxe

Trimisa la data: 2010-06-14
Materia: Finante-Banci
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_H
Lucrare de licenta despre Controlul fiscal al principalelor impozite si taxe
Sistemul veniturilor bugetare cuprinde instrumente deosebit de importante ,folosite pentru infaptuirea politici economice,sociale si financiare a statului. Impozitele,taxele si celelalte venituri bugetare ale statului au o mare importanta nu numai ca sume care alimenteaza bugetul de stat,ci si prin influienta pe care aceasta o exercita asupra activitatii economice si sociale a tarii.De aceia ,sistemul veniturilor bugetare trebuie sa fie astfel constituit incat sa stimuleze dezvoltarea activtati economice si sociale.

Impozitele si taxele pot constitui instrumente de impulsionare ,de incurajare sau de franare ,de crestere sau de reducere a productiei si a consumului unor produse ,de stimulare sau de limitare a exportului unor marfuri. Impozitul este un instrument de interventie a statului in activitatea economica si sociala. Pentru infaptuirea obiectivelor privind dezvoltarea economica si sociala a tari este necesar ca bugetul statului sa fie alimentat sistematic cu venituri corespunzatoare. Dezvoltarea economiei nationale, intarirea gestiuni economico-financiare,cresterea productivitatii munci si reducerea costurilor de productie influenteaza nemijlocit cuantumul veniturilor bugetare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul fiscal al principalelor impozite si taxe

Cuprins

Capitolul I. Sistemul fiscal in Romania. Delimitari privind fiscalitatea.......................................3
I.1 Notiuni generale privind sistemul fiscal si politica fiscala in Romania.......................................3
I.2 NEecesitatea impoztileor, taxelor si al altor contributii curente.......................................7
I.3 Sistemul de venituri fiscale.....................................11

Capitolul II. Controlul fiscal.......................................22
II.1 Locul si importanta controlului fiscal.......................................22
II.2 Forme si metode de control fiscal.......................................24
II.3 Aparatul fiscal, isntrument de realizare a controlului.......................................27

Capitolul III. Pregatirea si desfasurarea controlului fiscal.......................................32
III.1 Programarea controlului fiscal.......................................32
III.2 Metodologia desfasurarii controlului fiscal privind organizarea contabilitatii.......................................32
III.3 Considerate privind masurile de perfectionare a controlului fiscal.......................................72

Capitolul IV. Actele de verificare si valorificarea constatarilor controlului stingerea obligatiilor bugetare stabilite prin actele de control fiscal.......................................77
IV.1 Actele de verificare si valorificarea constatarilor.......................................77

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul fiscal al principalelor impozite si taxe". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.