Controlul jurisdictional al drepturilor omului

Trimisa la data: 2010-05-02
Materia: Drept
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_S
Lucrare de licenta despre Controlul jurisdictional al drepturilor omului
Pentru ca recursurile interne sa fie epuizate, trebuie ca reclamantul sa fi invocat in fata autoritatilor nationale adecvate problemele pe care el le ridica in fata organelor europene de control. Aceasta conditie decurge firesc din fundamentul regulii: pentru a imputa unui stat ca s-a sustras indeplinirii obligatiilor rezultand pentru el din Conventie, trebuie ca in recursurile care au putut fi exercitate impotriva sa, in fata jurisdictiilor sale, reclamantul sa fi invocat aceste obligatii si neindeplinirea lor. Altfel, el nu poate pretinde ca i s-a incalcat un drept a carui garantare de catre statul presupus responsabil nu a cerut-o.

In practica s-a aratat insa ca este suficient ca motivele care stau la baza plangerii sa fi fost invocate in substanta lor, iar invocarea in substanta a motivelor solicitarii presupune ca motivele in cauza sa fi fost formulate si sustinute printr-o argumentare. Daca reclamantul s-a marginit sa citeze dispozitia pertinenta din Conventie intr-un litigiu a carui materie tinea in mod evident de aceasta dispozitie, el si-a indeplinit astfel obligatia epuizarii recursurilor interne. De asemenea, s-a decis ca nu este necesar ca CEDO sa fi fost invocata in fata autoritatilor nationale, chiar daca aceasta invocare ar fi fost posibila daca o solicitare bazata pe o dispozitie echivalenta din dreptul intern a fost prezentata si toate recursurile au fost exercitate.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul jurisdictional al drepturilor omului

Lucrare de licenta despre Controlul jurisdictional al drepturilor omului
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive..............3

Capitolul II. Subsidiaritatea controlului exercitat prin Curtea Europeana a drepturilor omului.............13

Capitolul III. Competenta Curtii Europene a Drepturilor Omului......28

Capitolul IV. Solutionarea cererii introduse in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.............35

Capitolul V. Reforma mecanismului de control al Conventiei..........54

Capitolul VI. Concluzii...............69

Bibliografie................73
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul jurisdictional al drepturilor omului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.