Controlul persoanelor condamnate conditionat

Trimisa la data: 2009-07-03
Materia: Drept
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_R
Lucrare de licenta despre Controlul persoanelor condamnate conditionat
Suspendare conditionata a executarii pedepsei denumita in sistemul englez "probation" presupune desfasurarea integrala a procesului penal si condamnarea celui in cauza, instanta apreciind fapta si faptuitorul decide suspendarea executarii pedepsei, dar impune o seama de conditii pe care condamnatul trebuie sa le respecte in timpul suspendarii executarii pedepsei.Aici este vorba de fapte penale mai grave decit cele in cazul suspendarii judecatii dar totusi fapte din categoria infractiunilor usoare de un pericol social mijlociu, prevazute cu pedeapsa privativa de libertate pina la un an sau doi.

Aceasta vizeaza de regula infractori tineri adulti, infractori primari, care pot fi indreptati fara executarea pedepsei aplicate. Conditiile impuse sau obligatiile condamnatului privesc domiciliul statornic, incadrarea in munca, calificarea profesionala, necomiterea de infractiuni, despagubirea victimei si altele. Daca se respecta aceste conditii pedeapsa se considera executata. In caz contrar condamnatul este pus sa execute pedeapsa suspendata intr-un penitenciar.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Controlul persoanelor condamnate conditionat

Lucrare de licenta despre Controlul persoanelor condamnate conditionat
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale privind natura juridica a condamnarii conditionate...........................5
Notiunea si esenta condamnarii conditionate......................5
Temeiurile si conditiile de aplicare a condamnarii conditionate.......14
Delimitarea condamnarii conditionate de alte categorii de institutii..................................22
Unele aspecte de drept comparat.............................27

Capitolul II. Efectele juridico-sociale a condamnarii conditionate..............................32
Caracteristici juridico-sociale...................32
Consecintele si semnificatia educativa a condamnarii conditionate....................38
Formele si caracterul participarii colectivitatilor sociale la aplicarea condamnarii conditionate....................38

Capitolul III. Regimul juridic privind controlul asupra persoanelor condamnate conditionat............................43
Cnceptul si locul controlului conamnarii conditionate in sistemul juridico-penal de prevenire a infractiunilor.........................43
Masurile de control aplicate persoanelor condamnate conditionat............................45
Modul de organizare a controlului asupra prsoanlor condamnate conditionat .Rolul instantelor judiciare.........................48

Bibliografie.....................................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Controlul persoanelor condamnate conditionat". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.