Conventia de arbitraj

Trimisa la data: 2010-04-28
Materia: Drept
Pagini: 21
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Claudia_M
Lucrare de licenta despre Conventia de arbitraj
Compromisul este acordul prin care partile supun litigiul existent intre ele spre solutionarea unui arbitraj si trebuie sa indeplineasca anumite conditii,sa se refere la un litigiu actual si determinat, mentionat ca atare in actul de compromis.In cazul in care partile au in vedere un litigiu, care inca nu s-a declansat, acordul lor privind arbitrarea acestui litigiu ne este compromis, ci o clauza compromisorie."Situatia este diferita daca fara a fi un litigiu deja nascut, exista faptul litigios, adica acela care este susceptibil de a da nastere ulterior la un litigiu, astfel, partile pot incheia un compromis valabil.

Existenta unui litigiu este de esenta contractului de compromis.Inexistenta litigiului semnifica lipsa de obiect a compromisului si este sanctionata cu nulitatea actului de compromis, precum si a sentintei care ar fi data in aceste conditii.Arbitrii pot statua numai asupra cererii ce au fost sesizati. Daca ei se pronunta cu privire la un litigiu inexistent, inseamna ca statueaza ultra petita, cu toate consecintele aferente unei asemenea statuari.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Conventia de arbitraj

Cuprins

Abrevieri.........3

Bibliografie........4

Introducere.........5

Capitolul I Consideratii generale asupra conventiei de arbitraj - Notiune, Forme..........7

Capitolul II Natura juridica a conventiei de arbitraj.......11

Capitolul III Conditiile de validitate ale conventiei de arbitraj.....12

Capitolul IV Efectele conventiei de arbitraj.........14

Capitolul V Legea aplicabila conventiei de arbitraj ......17

Concluzii..........19

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Conventia de arbitraj". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.