Convertoarele de tensiune frecventa

Trimisa la data: 2009-05-18
Materia: Politehnica
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marian_S
Lucrare de licenta despre Convertoarele de tensiune frecventa
Daca spectrele componentelor adiacente nu se suprapun, utilizand un circuit selectiv se poate extrage semnalul modulat in frecventa cu purtatoarea cu frecventa (2n-1)(o.Exista destul de multe procedee de generare a semnalelor dreptunghiulare cu modulatie in frecventa, de regula utilizand generatoare de curent comandate si condensatoare pentru integrare; o schema bloc posibila este in figura nr. 1.2 in care semnalul dreptunghiulare cu modulatie in frecventa este chiar semnalul ud(t) de la iesirea detectorului de prag; evident toate consideratiile discutate mai sus referitoare la distorsiuni, se aplica direct si in cazul acestor generatoare.

Rezulta ca dioda D1 este deschisa, prin D1 si Q6 circula Io de la generator; D2 este blocata, prin Q5, Q7 circula Io ce descarca C.
Cand Vc = VL , triggerul basculeaza, blocind Q8 ; procesul reincepe.
Triggerul Schmitt este de tip "cu tranzistoare nesaturate" pentru a avea viteza de comutare mare.Oscilatorul cu trigger Schmitt are o buna constanta a frecventei, coeficient de temperatura mic (avand Q1 si Q unul npn iar celalalt pnp) si furnizeaza semnal Vo cu amplitudine VOH - VOL mare ( VDD ). In general frecventa maxima nu este prea mare, ajungand la aproximativ intervalul 500 KHz 1MHz.


Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Convertoarele de tensiune frecventa

Lucrare de licenta despre Convertoarele de tensiune frecventa
Cuprins

Memoriu justificativ.......................................3

Capitolul I. Convertoare Tensiune - Frecventa
(sau oscilatoare comandate in tensiune).............................6
1.1. Generalitati.........................................6
1.2. Principiul oscilatoarelor comandate in tensiune tip RC...............................................6
1.3. Oscilatoare comandate in tensiune tip RC.......................10

Capitolul II. Oscilatoare Integrate Comandate in Tensiune.............................................20
2.1. Oscilatoare comandate in tensiune cu timer E 555.........................................20
2.2. Convertor tensiune - frecventa de precizie LM 331.........................................31

Capitolul III. Convertorul tensiune-frecventa pentru o instalatie de transmisie a datelor pe microcanal radio.............................45
3.1. Stabilizatorul de tensiune..................................46
3.2. Convertoarele curent-tensiune..................................49
3.3. Convertoarele tensiune-frecventa.................................50
3.4. Divizoarele de frecventa prin 2.................................51
3.5. Tranzistoarele de iesire......................................52

Bibliografie...............................................54

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Convertoarele de tensiune frecventa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.