Corelarea normelor comunitare cu cele nationale in cadrul ordinii juridice a comunitatilor europene

Trimisa la data: 2010-05-09
Materia: Drept
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_S
Lucrare de licenta despre Corelarea normelor comunitare cu cele nationale in cadrul ordinii juridice a comunitatilor europene
Proiecte mai concrete de organizare europeana au aparut mai ales dupa cel de-al doilea conflict mondial cand procesul de creare a comunitatilor a inceput cu adevarat. Inca din anii de razboi, ideile federaliste s-au raspandit in marea parte a miscarilor de rezistenta nationale. Guvernele tarilor ocupate refugiate la Londra s-au ocupat de organizarea politica si economica a viitoarei Europe care urma sa permita reconcilierea popoarelor si reconstruirea economiilor. Insa unicul proiect care s-a materializat a fost crearea Benelux-ului (1944).

Unitatea Europei a fost cautata mai intai pe calea clasica a relatiilor internationale. Ea a fost urmata incepand cu 1952 dupa o metoda mai apropiata de tehnica federala. Insa constructia Comunitatii a suscitat opozitii.Cooperarea europeana a fost la inceput continuarea anumitor aliante militare din vremea razboiului.Tratatul Uniunii Occidentale, semnat la Bruxelles pe 17 martie 1948 proroga alianta Frantei, Marii Britanii si Belgiei. Aceasta alianta a fost largita prin includerea fostilor dusmani constituindu-se astfel U.E.O.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Corelarea normelor comunitare cu cele nationale in cadrul ordinii juridice a comunitatilor europene

Lucrare de licenta despre Corelarea normelor comunitare cu cele nationale in cadrul ordinii juridice a comunitatilor europene
Cuprins

Capitolul I Delimitari conceptuale............3

Capitolul II Particularitati in elaborarea normelor apartinand ordinii juridice a U.E..................13

Capitolul III Aplicabilitatea imediata a dreptului comunitar.......36

Capitolul IV Efectul direct al dreptului comunitar.........45

Capitolul V Principiul aplicarii prioritare..............61

Capitolul VI Particularitati relevate in executarea normelor comunitare.............78

Capitolul VII Concluzii asupra particularitatilor ordinii juridice a Comunitatilor Europene: Corelatia normelor comunitare cu normele nationale.................86

Bibliografie.............91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Corelarea normelor comunitare cu cele nationale in cadrul ordinii juridice a comunitatilor europene". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.