Corelatia dintre formarea preturilor si concurenta pe piata

Trimisa la data: 2010-06-28
Materia: Economie
Pagini: 103
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_M
Lucrare de licenta despre Corelatia dintre formarea preturilor si concurenta pe piata
In economia de piata, concurenta, prin functiile ei generale, indeplineste un rol deosebit de important. Adesea, concurenta este apreciata ca o lege economica importanta, avand un mare rol in realizarea progresului tehnico - economic. Mecanismul concurentei exprima numeroase legaturi intre actiunile subiective ale agentilor economici si cadrul obiectiv al desfasurarii acestor actiuni.

Prin acest mecanism, actele subiective ale indivizilor participanti la viata sociala sunt transformate in actiuni socialmente necesare, conforme cu cerintele legilor economice obiective, cu rationalitatea economiei de piata.Sub presiunea concurentei, agentii economici producatori sunt obligati sa reduca costurile si, obiectiv pentru atingerea caruia introduc noi tehnologii de productie, perfectioneaza organizarea si conducerea intreprinderii, imbunatatesc calitatea produselor, etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Corelatia dintre formarea preturilor si concurenta pe piata

Cuprins

Introducere................3

Capitolul I Concurenta - concept, continut si functii..........5

Capitolul II Pretul - concept - tipuri de preturi si rolul si functiile sale................8

Capitolul III Mecanismul pretului pe o piata cu concurenta perfecta..............14

Capitolul IV Tipuri de concurenta.Formarea preturilor de concurenta.............20

Capitolul V Strategii fata de concurenta.............49

Capitolul VI Fixarea autoritara a preturilor.Interventia statului in formarea preturilor............54

Capitolul VII Mediul concurential in Romania.............61

Studiu de caz...............73

Bibliografie................102

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Corelatia dintre formarea preturilor si concurenta pe piata". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.