Coruptia si traficul de influenta

Trimisa la data: 2012-05-20
Materia: Drept
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luminita_I
Lucrare de licenta despre Coruptia si traficul de influenta
Coruptia incepe cu ascunderea sau deformarea realitatii, pentru a obtine anumite rezultate la care nu se poate ajunge promovand adevarul, pentru ca intr-un stadiu superior sa se recurga la darea si primirea unor foloase patrimoniale sau de alta natura pentru obtinerea unor drepturi sau avantaje necuvenite.Coruptia implica o devianta de la anumite standarde de comportare. Comportamentul deviant de la indatoririle normale ale functiei publice din motive personale, financiare ori statutare (pozitia sociala) sau incalcarea exercitiului drepturilor unei persoane in scopul interesului propriu este azi in centrul atentiei criminologilor.

Deci, din punct de vedere criminologic, coruptia este un concept mai larg decat cel definit din perspectiva dreptului penal,incluzand toate faptele si actele unor indivizi care, profitand de functia sau pozitia sociala pe care o ocupa, actioneaza pentru obtinerea unor avantaje personale prin mijloace ilicite. De aceea, in sens criminologic, coruptia nu inseamna doar darea si luarea de mita, traficul de influenta si primirea e foloase necuvenite, ci mai mult, renuntarea la respectul fata de lege si morala.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Coruptia si traficul de influenta

Lucrare de licenta despre Coruptia si traficul de influenta
Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive.....................................3
Sectiunea 1 Aspece generale privind coruptia...........................3
Sectiunea 2 Studiu de caz........................................10
Sectiunea 3 Studiu comparativ...............................13
Sectiunea 4 Analiza traficului de influenta in documentele internationale.......................................16

Capitolul II Aspecte generale si comune infractiunilor de serviciu sau in legatura cu serviciul...................................19
Sectiunea 1 Aspcete generale ale infractiunilor de serviciu sau in legatura cu serviciul......................................19
Sectiunea 2 Aspecte comune ale infractiunilor de serviciu sau in legatura cu seriviciul......................................21

Capitolul III Analiza ifnractiunii de trafic de influenta..............................27

Capitolul IV. Traficul de ingluenta - asemanari si deosebiri cu alte infractiuni............................................29

Bibliografie.................................................42

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Coruptia si traficul de influenta". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.