Costul la o societate comerciala a capitalului

Trimisa la data: 2009-09-15
Materia: Comert
Pagini: 110
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liviu_C
Lucrare de licenta despre Costul la o societate comerciala a capitalului
Decizia de finantare este in cea mai mare parte asumata de conducerea intreprinderii (de catre managerii acesteia) si mai putin de catre "furnizorii" de capitaluri (actionarii si imprumutatorii intreprinderii).Obiectivul major urmarit de manageri si investitorii de capital este acelasi: maximizarea valorii de piata a intreprinderii. Aceasta valoare va fi apoi proportional partajata intre actionari si imprumutatori. In functie de aceasta valoare se fixeaza si remunerarea managerilor. In aceasta comuniune de interese exista insa unghiuri diferite de abordare a maximizarii valorii intreprinderii.

Investitorii de capital urmaresc o remunerare a investitiei lor la o rentabilitate superioara oportunitatilor de investitii oferite de piata financiara (RIR >k si deci VAN >0). In felul acesta ei obtin o crestere a averii lor finale mai mare decat aceea posibila in medie pe piata financiara. Managerii intreprinderii, actionand in interesul investitorilor de capital, respectiv al cresterii valorii totale a intreprinderii, sunt nevoiti sa urmareasca reducerea costului capitalurilor mobilizate. Utilizarea acestui cost redus ca factor de capitalizare a cash-flow-ului degajat de intreprindere va duce la cresterea valorii acesteia.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Costul la o societate comerciala a capitalului

Lucrare de licenta despre Costul la o societate comerciala a capitalului
Cuprins

Introducere............................................3

Capitolul I. Definirea si structurarea capitalului....................5

Capitolul II: Decizia de finantare. Costul capitalului unei societati comerciale.........................................20

Capitolul III: Costul mediu ponderat al capitalului....................37

Capitolul IV: Influenta structurii capitalului asupra valorii intreprinderii.................................51

Capitolul V: Concepte si indicatori privind efectele economico-financiare detern=minate de utilizarea capitalului..................65

Capitolul VI: Prezentarea S.C. Nationala S.A.......................74

Capitolul VII: Constituirea, utilizarea si costul capitalului la S.C. Nationala S.A.................................86

Concluzii si propuneri..............................103

Bibliografie................................108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Costul la o societate comerciala a capitalului". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.