Cota unica de impozitare aplicata in Romania

Trimisa la data: 2010-07-28
Materia: Economie
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Eugenia_R
Lucrare de licenta despre Cota unica de impozitare aplicata in Romania
Sistemele fiscale contemporane cunosc o varietate de impozite, majoritatea dintre ele progresive. Astfel de sisteme au fost, insa, criticate de-a lungul istoriei de multi autori care au incercat sa gaseasca alternative mai bune.

Daca privim din punctul de vedere al imaginarului fiscal, suprimarea oricarei forme de impozitare ar trebui, in mod sigur, sa atraga asentimentul tuturor contribuabililor deoarece plata impozitului inseamna achitarea unei prelevari pecuniare obligatorii, cu titlu definitiv si fara contraprestatie directa. Cele doua aspecte importante sunt cele referitoare la obligativitate, care implica un raport de autoritate si la absenta unei legaturi cu un serviciu sau un bun identificabil, care opune impozitul relatiilor comerciale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cota unica de impozitare aplicata in Romania

Lucrare de licenta despre Cota unica de impozitare aplicata in Romania
Cuprins

Introducere...............3

I. Impozitul unic, teorii si propuneri de-a lungul istoriei..........6

II. Cota unica de impozitare in perioada contemporana................26

III. Impozitul in cota unica in Romania....................47

IV. Analiza cotei unice de impozitare aplicate in Romania............70

Concluzii.................93

Anexe................96

Evolutia principalilor indicatori macroeconomici in perioada 2000-2008....................97
Legea bugetului de stat pe 2005..............99
Bugetul de stat consolidat 1993-2004........103
Costul administrarii sistemului fiscal in tarile OECD............104

Bibliografie...............105

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cota unica de impozitare aplicata in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.