Crearea si gestionarea bazelor de date folosind Microsoft Access

Trimisa la data: 2009-06-11 Materia: Informatica Pagini: 65 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: andreescu_mariana
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Crearea si gestionarea bazelor de date folosind Microsoft Access
Zilnic, majoritatea persoanelor care dezvolta activitati vin in contact cu o baza de date:depunerea sau extagerea unei sume de bani,cautarea unei carti in biblioteca etc.Proiectarea si gestionarea bazelor de date au un impact important in organizarea si functionarea unei institutii de invatamant. O baza de date, prin informatiile pe care le detine, poate sta la baza succesului scolar prin monitorizarea permanenta a copiilor si a rezultatelor lor.

Lucrarea de fata a fost proiectata pe 4 capitole. Fiecare capitol continand o parte de prezentare teoretica a subiectului,imagini si exemple practice, se doreste a fi un ajutor in intelegerea realizarii, functionarii si gestionarii unei baze de date dar si in construirea propriei aplicatii pentru centralizarea situatiei scolare.

Capitolul I prezinta notiuni generale despre aplicatia Access si pasii care trebuie parcursi pentru deschiderea si inchiderea programului.
In Capitolul II se defineste si se creaza o baza de date si cu ajutorul imaginilor si exemplelor practice se creaza tabele si se introduc date in tabele.Baza de date Scoala Racovita cuprinde informatii despre elevi,profesori,baza materiala a scolii si laboratorul de informatica.

Capitolul III descrie, prin exemple, metode de gestionare a bazei de date utilizand filtrari,sortari,interogari,utilizand functii. Tot in acest capitol se definesc,se creaza si se formateaza formulare si rapoarte ca ferestre care permit introducerea, afisarea si tiparirea datelor din tabelele sau interogarile bazei de date create.

Capitolul IV este destinat proiectarii didactice si cuprinde planificare calendaristica,obiectivele operationale specifice disciplinei si subiectului lectiei, modalitati de prezentare a continutului lectiei si proiecte de lectie pentru anumite subiecte din lucrare.Sunt prezentate de asemenea metode moderne ce pot fi utilizate cu succes in predarea si evaluarea unei lectii sau capitol.

In finalul lucrarii este atasat materialul bibliografic care m-a ajutat in realizarea acestei lucrari.Contributia personala la relizarea lucrarii consta in proiectarea si crearea bazei de date a scolii dar si in conceperea si proiectarea actvitatii didactice.Fiecare capitol in parte se doreste a fi un ajutor in intelegerea realizarii,functionarii si gestionarii unei baze de date dar si in construirea propriei aplicatii pentru centralizarea situatiei scolare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Crearea si gestionarea bazelor de date folosind Microsoft Access

Lucrare de licenta despre Crearea si gestionarea bazelor de date folosind Microsoft Access
Cuprins

Prefata...................................................2

Capitolul I Microsoft Access

1 Lansarea aplicatiei.....................................3
I.2 Prezentarea aplicatiei................................4

Capitolul II Crearea undei baze de date

II.1 Crearea unei baze de date noi........................5
II.2 Obiectele bazei de date..............................5
II.3 Crearea tabelelor....................................6
II.4 Importarea unui tabel................................12

Capitolul III Gestionarea bazelor de date cu programul Access

III.1 Sortarea înregistrarilor............................14
III.2 Filtrarea înregistrarilor...........................14
III.3 Crearea interogarilor...............................16
III.4 Interogari utilizand limbajul SQL...................20
III.5 Crearea formularelor si rapoartelor.................26
III.6 Compactarea si repararea bazei de date..............41

Capitolul IV Proiectarea activitatii didactice

IV.1 Nota de prezentare...................................43
IV.2 Proiectarea disciplinei..............................44
IV.3 Planificari calendaristica...........................46
IV.4 Proiecte de lectie...................................50

Bibliografie..............................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Crearea si gestionarea bazelor de date folosind Microsoft Access". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.