Crearea sistemului monetar european - principii si functionare

Trimisa la data: 2010-04-17
Materia: Economie
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Aura_D
Lucrare de licenta despre Crearea sistemului monetar european, principii si functionare
Moneda Uniunii Monetare Europene cu denumirea de EURO a fost stabilita la reuniunea la varf de la Madrid din decembrie 1995. La summit-ul de la Madrid din 1-3 mai 1998, sefii de stat sau de guverne au Uniunii Europene au luat decizia ca Uniunea Monetara Europeana sa inceapa cu data de 1 ianuarie 1999, cu urmatoarele 11 tari: Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia si Spania. Marea Britanie, Suedia si Danemarca au refuzat temporar introducerea EURO din motive politice interne, iar Grecia nu a indeplinit conditiile de convergenta stabilite.

Decizia a fost luata pe baza Raportului privind indeplinirea criteriilor de convergenta intocmit de Comisia Europeana si Institutul Monetar European, a recomandarilor Consiliului Ministrilor de Finante si ai Economiei (ECOFIN) si votului Parlamentului European din 2 mai 1998.A fost creata Banca Centrala Europeana (B.C.E.) cu sediul la Frankfurt ale carei organe de conducere sunt: Biroul Executiv si Consiliul de Conducere. De la 1 ianuarie 1999, responsabilitatea bancilor nationale ale tarilor membre a Uniunii Monetare Europene privind politica monetara a trecut in sarcina Bancii Centrale Europene.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Crearea sistemului monetar european - principii si functionare

Cuprins

Introducere...........3

1. Sistemul Monetar European: etape premergatoare...........4
2. Crearea SME; principii si functionare...........7
3. Crearea Sistemului Monetar European; principii si functionare
Istoricul monedei unice..........13
Acordul de la Maastricht.........18

Bibliografie..........28Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Crearea sistemului monetar european - principii si functionare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.