Creatia eminesciana ca dimensiune filosofica

Trimisa la data: 2008-04-10
Materia: Limba Romana
Pagini: 62
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ion_D
Lucrare de licenta despre Creatia eminesciana ca dimensiune filosofica
Eminescu ramane, in primul rand, un reprezentant al liricii personale si aceasta explica fervoarea intimista a celei mai intinse parti a operei sale. Alaturi de acestea stau insa bucatile lirice mascate, printre care se enumara unele dintre creatiunile lui cele mai insemnate.

"Cine nu masoara curba care uneste lirica personala si mascata in opera lui Eminescu nu poate cuprinde intreaga ei dimensiune. Alaturi de visatorul care ne face lunga spovedanie a dragostei si dezamagirii lui, a farmecului cu care natura il stapaneste puternic, apare chipul tragic si eroic al imparatului si al proletarului, al dacului, al Luceafarului, al paganului mistic care inalta Oda in metru antic.".

In toate aceste poeme, Eminescu nu experimenteaza psihologii indepartate, ci cheama la viata potentele lui adanci. Peste chipul celui robit de farmecele dragostei se inalta acela al supraomului darz si stoic, frangand in mainile sale fulgerele revoltei, meditand cu sublima amaraciune la asezarile vietii, expunandu-se intr-un delir tragic persecutiei universului, inaltandu-se pe culmile orgoliului sau de semi-zeu.

Versurile eminesciene sunt asa de definite si exprima cu asa perfectiune anumite situatii,idei ori sentimente, incat acela care le stie pe de rost si le poate murmura in legatura cu vreo circumstanta asemanatoare, va fi in masura sa-si traiasca infinit mai puternic, si mai viu, starile prin care trece si care, fara magia acelor formule, s-ar fi imprastiat poate in suflet, stingandu-se ca niste scantei inconsistente.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Creatia eminesciana ca dimensiune filosofica

Lucrare de licenta despre Creatia eminesciana ca dimensiune filosofica

CAPITOLUL I - Influente filozofice in opera eminesciana....3

CAPITOLUL II - Poezia de meditatie filozofica..............13

CAPITOLUL III - Proza de meditatie filozofica..............40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Creatia eminesciana ca dimensiune filosofica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.