Creatia lirica in versuri specifica varstei scolare mici

Trimisa la data: 2010-04-26
Materia: Limba Romana
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: cathalin
Lucrare de licenta despre Creatia lirica in versuri specifica varstei scolare mici
Legende istorice, de Dimitrie Bolintineanu
La realizarea Legendelor istorice, Dimitrie Bolintineanu a folosit ca izvoare de baza creatia populara si opera marelui cronicar Ion Neculce, O sama de cuvinte. Credincios idealului patriotic pasoptist, poetul reinvie figuri ale unor mari luptatori pentru independenta nationala impotriva asupririi turcesti, ca Mircea cel Batran, Vlad Tepes, Stefan cel Mare si Mihai Viteazul.

Poporul care in unele legende ramane ca un fundal pe care se proiecteaza aceste grandioase siluete, denine alteori eroul principal, prin exponentii sai: Popa Stoica, padurarul, Daniel Sihastru, fata de la Cozia. Eroii legendelor, aidoma celor din povestile populare, sunt inzestrati cu calitati exceptionale: curaj, dragoste de tara, demnitate; ca si fetii-frumosi si imparati din basme, acestia sunt frumosi, viteji si tineri, sau batrani, intelepti. Fat-Frumos in lupta cu Zmeul-Zmeilor (Preda Buzescu), fata devenita ostean (Maria Putoianca si Fata de la Cozia) primesc rasplata cuvenita.

Ospitalitate si omenia, simtul datoriei si iubirea fata de adevar si dreptate se impletesc pentru a crea imaginea romanului dintotdeauna.
Eroul necrutator in lupta, pune mai presus de orice binele si folosul tarii. Asa cum eroul popular era ajutat de elementele naturii, eroul din Legendele istorice este ajutat de calul sau, de luna si stele, de muntele intreg (Mihai scapand stindardul, Codrii Cosminului).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Creatia lirica in versuri specifica varstei scolare mici

Lucrare de licenta despre Creatia lirica in versuri specifica varstei scolare mici
INTRODUCERE.................2

Capitolul 1 - Poezii despre trecutul istoric si despre patrie........6
1.1. Legende istorice, de Dimitrie Bolintineanu................6
1.2. Cantec de vitejie, de George Cosbuc.......................9
1.3. Alti poeti..................12

Capitolul II - Poezii despre copilarie..........14
2.1. Copilaria - joaca si frumusete.............14
2.2. Pe Arges in sus, de Ion Pillat.............20
2.3. Intamplari din gradina mea, de Ana Blandiana.......21
2.4. Alte intamplari din gradina mea............23
2.5. Copilaria in viziunea lui Marin Sorescu............24

Capitolul III - Poezii despre frumusetile naturii si vietuitoare.......29

Capitolul IV - Folclorul copiilor...................45

Capitolul V - Anexe metodice...........49
Anexa 1 ..............49
Anexa 2 ..............58

CONCLUZII............65
BIBLIOGRAFIE.........67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Creatia lirica in versuri specifica varstei scolare mici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.