Creativitatea intreprinzatorului in vederea infiintarii unei mici afaceri

Trimisa la data: 2009-09-09
Materia: Economie
Pagini: 81
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Lavinia_Si
Lucrare de licenta despre Creativitatea intreprinzatorului in vederea infiintarii unei mici afaceri
Din totdeauna, pe intregul traseu al dezvoltarii economice, in general, si al celei industriale si de servicii, in special, succesele marilor firme sunt rezultatul personalitatii antreprenoriale.Acestea au reusit, in contextul economiei concurentiale, de selectie dura, nemiloasa, dar fara echivoc, sa se ridice deasupra unei adevarate mase de competitori remarcabili. Fara exceptie, aceste personalitati au meritul nu numai de a fi intrevazut o ocazie-oportunitate favorabila, ci si acela de probare a unor calitati manageriale iesite din comun in valorificarea acesteia.

Daca intrevederea unei ocazii-oportunitati se datoreaza unei scantei de geniu sau inspiratii miraculoase ca rezultat al unor calitati particulare de natura nativa sau datorate pregatirii profesionale, valorificarea acestora, in schimb, se explica printr-un ansamblu coerent si concentrat de calitati absolut obligatorii in obtinerea succesului.Succesul in afaceri, pentru glorie, celebritate sau imbogatire, preocupa din toate timpurile milioane si milioane de oameni de pe intreaga fata a pamantului si constituie o permanenta si variata gama de incercari in vederea dobandirii sale, care se desfasoara in relatie de stransa si conditionata dependenta cu parametrii mediului politic-juridic, economic-concurential, tehnic-tehnologic si social.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Creativitatea intreprinzatorului in vederea infiintarii unei mici afaceri

Lucrare de licenta despre Creativitatea intreprinzatorului in vederea infiintarii unei mici afaceri
Cuprins

Introducere..................................4

Capitolul I. Intrprinzatorul si creatia sa.........................7
1.1. Rolul micilor afaceri in economie..........................7
1.2. Definirea micilor afaceri....................................11
1.3. Definirea si caracteristicile intreprinzatorului.................13
1.4. Personalitatea intreprinzatorului............................24

Capitolul II. Contextul romanesc - factor motivant in deschiderea unei mici afaceri............................................28
2.1. Locul IMM-urilor in economia romaneasca........................28
2.2. Experienta Romaniei privind stimularea sectorului de IMM-uri............................30
2.3. Crearea unui cadru legislativ care sa stimuleze initiativa si inovativitatea antreprenoriala............................33

Capitolul III. Motivatiile intrprinzatorului.....................40
3.1. Motivatia - continut si natura.........................40
3.2. Motivatii pentru a incepe o afacere...........................43
3.3. Avantajele si dezavantajele micilor afaceri....................47

Capitolul IV. Motivatiile intrprinzatorilor romani in infiintare propriei afaceri........................................51
4.1. Statistici privind evolutia micilor afaceri....................51
4.2. Diagnoza situatiei intreprinzatorului roman in actualul context economico - social...................................53
4.3. Rezultatele cercetarii...................................55

Capitolul V. Concluzii.....................................77

Bibliografie....................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Creativitatea intreprinzatorului in vederea infiintarii unei mici afaceri". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.