Credinta si comunitatea islamica

Trimisa la data: 2009-03-07
Materia: Teologie
Pagini: 56
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihaela_G
Lucrare de licenta despre Credinta si comunitatea islamica
Doctrina islamica interzice reprezentarea in mod pozitiv a lui Dumnezeu si acesta este si motivul pentru care in predica sa Mahomed este intransigent cand se vorbeste despre imagine deoarece aceasta poate fi modul prin care ceva este asociat cu Allah. In acest fel s-ar crea confuzii privitoare la singura realitate pe care o reprezinta Unul si dependenta existentei de El.12 Refuzand prezentarea divinitatii in imagini refuza sa conceapa intruparea divinitatii in umanitate. Faptul ca perspectiva islamica nu ia in seama decat Revelatia nu si modurile ei posibile, explica pentru ce Islamul nu atribuie miracolelor mistice importanta care se acorda acestora in crestinism.

Traditional, islamul accepta triada el-iman (Credinta), el-islam (Supu-nerea, Legea) si el-ishan (Calea,Virtutea). Toate trei se leaga si se activeaza in el-ishan avand ca punct culminant realitatea care vorbeste despre "amintirea lui Dumnezeu". Convingerea ca Dumnezeu sta la originea binelui si ca el doar ingaduie raul, arata ca omul este posesorul revelatiei adevarate. O atitudine condamnata sever de monoteismul islamic este simplul fapt de a te teme de rau si de a astepta binele de la altcineva in afara de Dumnezeu inseamna sa crezi ca exista si alte surse in afara de El.13.Dorinta islamului este aceea de a impune certitudinea si credinta ca o prezenta unitara si evidenta, fara a renunta insa la mister. Ea se intemeiaza pe doua certitudini axiomatice: prima se refera la Principiu care e totodata Fiinta.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Credinta si comunitatea islamica

Lucrare de licenta despre Credinta si comunitatea islamica
Cuprins

Introducere.....................3

Capitolul I. Premise doctrinare pentru intelegerea structurilor sociale islamice.........................6

Capitolul II. Imapctul Coranului asupra societatii islamice.......19

Capitolul III. Legea islamica si societatea....................26

Capitolul IV. Rolul legii in societatea islamica...................38

Capitolul V. Societatea si obtinerea desavarsirii prin fapata constant orientata spre Allah......................42

Capitolul VI. Premisele coranice ale drepturilor sociale....................49

Bibliografie........................55

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Credinta si comunitatea islamica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.