Creditarea IMM-urilor la BancPost

Trimisa la data: 2010-06-25
Materia: Finante-Banci
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: andrew23
Lucrare de licenta despre Creditarea IMM-urilor la BancPost
Dobanda este pretul platit pentru utilizarea capitalului imprumutat pentru o anumita perioada de timp. Ea reprezinta pretul banilor.
Rata dobanzii este deseori principalul instrument al bancii centrale pentru controlarea masei monetare ÅŸi in lupta contra recesiunii.

Rata dobanzii reprezinta o sursa de venit pentru cei care acorda credite ÅŸi un cost pentru cei ce apeleaza la credite. Rata dobanzii se exprima prin raportul dintre masa dobanzii pe perioada unui an de zile ÅŸi marimea capitalului dat ca imprumut; rezultatul multiplicat cu 100, in practica, este cunoscut sub denumirea de procent al dobanzii.

Ratele dobanzilor sunt stabilite de bancile comerciale in functie de cererea ÅŸi oferta de credite, in mod practic, bancile stabilesc rata de baza, care este dobanda minima pe care o percep de la clienti. La aceasta rata de baza, se adauga marja de profit a bancii, care depinde de felul creditului, de calitatea debitorului etc.

Costul creditului mai cuprinde o prima de risc, diferentiata in functie de aceleaÅŸi criterii. Rata dobanzii de baza a bancilor este influentata de rata dobanzii de pe piata interbancara ÅŸi de rata inflatiei.
CreÅŸterea sau scaderea ratei dobanzii practicate de bancile comerciale in relatiile cu clientii lor afecteaza comportamentul acestora din urma.

CreÅŸterea costului creditului determina reducerea profitului intreprinderii ce conduce la o reducere a cererii de credite. Aceasta tendinta poate impinge agentii economici spre cautarea altor cai de procurare a resurselor cum ar fi pietele de capitaluri pe termen scurt sau lung.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Creditarea IMM-urilor la BancPost

Lucrare de licenta despre Creditarea IMM-urilor la BancPost
Cuprins

1.Procesul de creditare in Romania..........................4
1.1.Creditul. Definitie ÅŸi clasificare. Dobanda.............4
1.2.Contextul macroeconomic din Romania.....................5
1.3.Sistemul bancar din Romania.............................7

2.Rolul S.C. Banc Post S.A. in cadrul sistemului bancar din Romania............................9
2.1.Considerente generale...................................9
2.2.Structura actionarilor.................................10
2.3.Structura resurselor umane.............................10
2.4.Produse ÅŸi servicii bancare............................12
2.5.Sistemul informatic....................................15

3.Activitatea de creditare desfasurata de S.C. Banc Post S.A.........16
3.1.Caracterizarea activitatii de creditare..........................16
3.2.Credite acordate in lei pentru activitatea curenta...............18
3.3.Credite acordate in lei pentru activitatea de investitii.........25
3.4.Credite acordate in valuta.............................26
3.4.1Credite pentru activitatea curenta....................26
3.4.2Credite pentru activitatea de investitii..............27
4.Studiu de caz............................................29

Concluzii finale...........................................35

Anexe...................................37

Bibliografie............................66

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Creditarea IMM-urilor la BancPost". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.