Creditul bancar ca solutie in dezvoltarea agriculturii

Trimisa la data: 2010-10-30
Materia: Finante-Banci
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ioana_P
Lucrare de licenta despre Creditul bancar ca solutie in dezvoltarea agriculturii
In devenirea sa istorica activitatea de creditare a agriculturii romanesti a tinut cont atat de specificul local cat si de modelele europene din epoca de unde rezulta caracterul modern (mai putin perioada comunista) al creditului capabil sa raspunda eficient diverselor solicitari din partea masei largi a producatorilor agricoli.
Inceputul creditului in Romania se situeaza in Evul Mediu sub forma creditului camataresc practicat de zarafi.

In mod organizat creditul agricol functioneaza in Romania de 128 de ani adica din 1873 (9 martie), prin infiintarea Creditului Funciar Rural. Aceasta este prima institutie specializata de acest gen avand cea mai mare perioada de functionare (1873 - 1923). Creditul Funciar Rural a avut un rol major in crearea unei baze materiale care sa ajute la transformarea agriculturii traditionale intr-o agricultura de piata. Aceasta institutie a fost organizata dupa modelul Landchaft-urilor germane si al Creditului Funciar al Frantei.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Creditul bancar ca solutie in dezvoltarea agriculturii

Lucrare de licenta despre Creditul bancar ca solutie in dezvoltarea agriculturii
Cuprins

Capitolul I. Importanta creditului ca pirghie financiara in sustinerea agriculturii de catre puterea publica.............3

Capitolul II. Sistemul financiar din Romania............11

Capitolul III. Conditii si tehnici de acordare a creditelor de productie pe exemplul S.C. Romagricola S.A. Romanu, Braila........37

Capitolul IV. Obiectivele procesului de restructurare a sistemului financiar din agricultura...........54

Concluzii.............67

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Creditul bancar ca solutie in dezvoltarea agriculturii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.