Cresterea eficientei economice din productia agricole prin activitatea de subventionare

Trimisa la data: 2010-06-08
Materia: Economie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Cristina_He
Lucrare de licenta despre Cresterea eficientei economice din productia agricole prin activitatea de subventionare
Subventiile, ca manifestare a puterii de a cheltui a autoritatii publice, se pot aborda pornind de la puterea autoritatilor publice , sunt forma de putere normativa, cea de a impune reguli de comportament membrilor societatii. Puterea de impozitare , care reprezinta esenta puterii financiare, este de aceeasi natura juridica . Or, statul , ca si alte persoane publice, actioneaza asupra societatii atat prin cheltuielile pe care le realizeaza , cat si prin normele pe care le impune.

Subventia, act fara contrapartida , gratuit, contrara logicii schimbului si, uneori, atentatoare la piata, lipsita de sens economic imediat, lasa sa se manifeste puterea publica.Aceasta cheltuiala publica nu poate fi prezentata ca o simpla operatie de executie, pasiva, intr-un sens larg. Dimpotriva , la origine se afla alegerea libera de a crea subventia sau nu si, in continuare , alegerea diferentiata de a acorda sau nu , intr-un caz sau altul , un ajutor, situatia care se regaseste la majoritatea cheltuielilor ce trebuie sa confere o anumita imagine despre sistemul politic. In acest sens, este fundamental rolul guvernului de a cheltui, subventiile nefiind altceva decat expresia si instrumentului puterii administratiei, in timpul careia au cunoscut expansiune.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cresterea eficientei economice din productia agricole prin activitatea de subventionare

Cuprins

Capitolul I Politica de sustinere a agriculturii.........3
1.1.Conceptul subventionarii............3
1.2.Rolul puterii publice in subventionare.......6
1.3.Necesitatea subventionarii in agricultura........8
1.4.Parghiile de sustinere a agriculturii........8
1.5.Cadrul institutional si legislativ al subventionarii.....9

Capitolul II Experienta roamneasca in domeniul subventionarii ......14
2.1 In perioada pretranzitiei...........14
2.2 In perioada tranzitiei...........16

Capitolul III Instrumente ale politici de subventionare.........34
3.1 Principalele instrumente ale politicii de subventionare in agricultura Romaniei..........34
3.2 Instrumente principale de sustinere a agriculturii in Uniunea Europeana...........62

Capitolul IV Perspectivele subventionarii in contextul aderarii la Uniunea Europeana.............68

Concluzii..........75

Bibliografie.......78

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cresterea eficientei economice din productia agricole prin activitatea de subventionare". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.