Cresterea eficientei economice prin management si rolul acestuia

Trimisa la data: 2009-06-06
Materia: Management
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Razvan_Na
Lucrare de licenta despre Cresterea eficientei economice prin management si rolul acestuia
Eficienta utilizarii resurselor economice se exprima prin indicatorii in care resursele economice ( ca efort ) se raporteaza la rezultatele economice ( ca efect ), obtinandu-se consumul de resurse la o unitate de rezultat ( de exemplu, valoarea fondurilor fixe, valoarea fondurilor financiare, fondul de timp la un milion lei desfaceri ). Printr-un raport invers se obtin rezultatele la o unitate de efort. Complementar se pot folosi indicatori care exprima coeficientii de utilizare a unor resurse in raport cu potentialul lor ( de exemplu, coeficientul de utilizare a capacitatii unui mijloc de transport, a unui utilaj, coeficientul de utilizare atimpului de lucru calendaristic).

Costul circulatiei ( sau cheltuielile de circulatie ) si rentabilitatea reprezinta criterii de apreciere a eficientei globale a activitatii economice a unei societati comerciale si, intr-o interpretare mai larga, sinteza calitativa a activitatii acesteia. In marimea aceasta indicatori se regasesc atat modul de utilizare a factorilor de productie, cat si calitatea relatiilor cu partenerii, inclusiv conditiile de mediu.( Datorita acestei importante tratarea lor va forma obiectul unor paragrafe distincte ).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cresterea eficientei economice prin management si rolul acestuia

Cuprins

Introducere...........................................4

Capitolul I. Cresterea eficientei economice ,obiectiv esential al activitatii societatii comerciale...................................4
1.1. Conceptul de eficienta economica..................................4
1.2. Rolul si necesitatea eficientei economice.................................................6

Capitolul II. Prezentarea generala a societatii comerciale AGROVET SA..............................................12
2.1. Scurt istoric............................................12
2.2. Obiectul de activitate........................................15
2.3. Mod de organziare.........................................25
2.4. Dinamica rezultatelor economico-financiare obtinute in perioada 1997-1999....................................................25

Capitolul III. Diagnosticul general al performantelor economic-financiare ale societatii.............................................32
3.1. Situatia rezultalelor sintetice economico-financiare..................................32
3.2. Diagnostic al gestiunii resurselor materiale.....................45
3.3. Diagnostic al gestiunii resurselor umane........................59
3.4. Diagnostic al gestiunii resurselor financiare........................................61
3.5 . Diagnostic al eficientei integrate a utilizarii resurselor........................................84

Capitolul IV. Strategia activitatii societatii comerciale privind crestera eficientei economice a activitatii............................89
4.1. Strategia de crestere a cifrei de afaceri.........................89
4.2. Strategii de cresterea profitului.................................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cresterea eficientei economice prin management si rolul acestuia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.