Cresterea pibului in functie de dinamica cheltuielilor publice

Trimisa la data: 2009-07-10
Materia: Economie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_Go
Lucrare de licenta despre Cresterea pibului in functie de dinamica cheltuielilor publice
Rolul economic (interventionist) in prima faza acesta nu exista puninduse prima data problema interventionismului in urma crizei din 1929 cind sa recunoscut esecul pietei in repartizarea eficienta a resurselor unei tari. Sa recunoscut astfel ca o parte din resurse sau concentrate in domenii nerentabile forminduse o productie pentru care nu mai exista cerere (in 1929 acea productie a fost petrolul) rezultind o scadere dramatica a pretului productiei respective, din acest moment statul a inceput sa intervina in economie fie in calitate de agent economic (a prelua acele firme) fie pe calea modelelor economice de influentare a evolutiei unui anumit sector.

In calitate de agent economic statul isi construieste propriul patrimoniu (intreprinderi, institutii) pe care le concentreaza de obicei in sectoare neprofitabile sau neatractive pentru capitalul privat, sau statulk incearaca sa influenteze evolutia economica a unei anumite activitati prin acordarea dfe sprijin financiar (imprumuturi, subventii, facilitate fiscale) sau unor intreprinderi private sau dimpotriva retrage acest sprijin daca statul doreste ca sa se restringa activitatea respectiva.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cresterea pibului in functie de dinamica cheltuielilor publice

Lucrare de licenta despre Cresterea pibului in functie de dinamica cheltuielilor publice
Cuprins

Capitolul I. Continutul, functiile si rolul finantelor publice..........................................3

Capitolul II. Politica financiara.................................11

Capitolul III. Cheltuielile publice................................20

Capitolul IV. Resursele publice..................................50

Capitolul V. Teoria bugetului de stat...............................59

Bibliografie............................66
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cresterea pibului in functie de dinamica cheltuielilor publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.