Cresterea si dezvoltarea matcilor de reproductie

Trimisa la data: 2010-07-19
Materia: Agronomie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Adriana_C
Lucrare de licenta despre Cresterea si dezvoltarea matcilor de reproductie
Albinele au constituit inca din antichitate un obiect inepuizabil de cercetare pentru naturalisti, de cugetari pentru filozofi si de inspiratie pentru poeti. Astfel, Aristotel, nume sonor al istoriei antice, a consacrat o parte a operei sale "Istoria animalelor" descrierii albinelor.In secolul al XVIII-lea, Reaumur a marcat un progres in cunostintele despre viata albinelor, iar in secolul al XIX-lea, au fost puse bazele creerii apiculturii moderne.

Astfel, datorita aportului unor nume sonore precum Langostroth si Dadont din simplu "mijloc de observatie", "stupul carte" s-a transformat intr-un stup cu rame mobile, mijloc de exploatare in slujba omului.In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, apicultura cunoaste o dezvoltare deosebita in tarile Europei occidentale si Centrale, precum si in America de Nord, unde, de fapt, s-a lucrat pe material biologic din vechiul continent dus acolo odata cu emigratia.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cresterea si dezvoltarea matcilor de reproductie

Lucrare de licenta despre Cresterea si dezvoltarea matcilor de reproductie
Cuprins

Introducere............4

Capitolul I Importanta cresterii matcilor in pepipniere pentru ameliorarea materialului biologic si sporirea productiei apicole.....5

Capitolul II Caracterizarea "statiunii zonale apicola "Moldova" poieni...........12

Capitolul III Situatia in literatura de specialitate privind tehnologia de crestere a matcilor................15
3.1.Varsta materialului biologic..............15
3.2. Pregatirea materialului biologic ........17
3.3. Puterea familiei crescatoare ............17
3.4. Pregatirea familiei cescatoare ..........17
3.5. Numarul de cresteri repetate.............18
3.6. Marimea seriei de crestere...............19
3.7. Forma, dimensiunile si pozitia botcilor.........19
3.8. Greutatea matcilor la eclozionare........21

Cercetari proprii
Capitolul IV Scopul lucrarii............22

Capitolul V
Materialul biologic utilizat, tehnologia de crestere a matcilor
5.1. Materialul biologic utilizat
5.2. Tehnologia de cestere a matcilor

Capitolul vi -rezultate obtinute
6.1. Evolutia factorilor climatici pe parcursul desfasurarii experientei...........22
6.2. Rezultatele acceptarii larvelor la transvazarea simpla si dubla in familia starter si in familia crescatoare...............31
6.3. Greutatea matcilor la ecoziune...................34
6.4. Ponta matcilor obtinute...........50

Concluzii si recomandari...............55

Bibliografie.................56

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cresterea si dezvoltarea matcilor de reproductie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.