Criminalitatea economico financiara in perioada de tranzitie

Trimisa la data: 2009-07-07
Materia: Finante-Banci
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luigi_F
Lucrare de licenta despre Criminalitatea economico financiara in perioada de tranzitie
Criminalitatea economico-financiara prezinta in general trasaturi comune in toate aceste stari, dupa cum exista si unele particularitati. Astfel, in Rusia, acest gen de crimiAZnalitate se manifesta aproape in toate domeniile de activitate din economie. Contrabanda cu bunuri de consum, materii prime, droguri, arme, materiale radioAZactive inregistreaza un nivel foarte ridicat. De asemenea, contrabanda cu masini, una din principala sursa de venit a crimei organizate din Rusia, are o mare amploare. Acest fapt se datoreaza in principal, coruptiei functionarilor vamali, precum si cadrului legislativ necorespunzator, lipsei de experienta, echipamente si a cooperarii limitate cu Vestul Europei.

De cand o duzina de birocrati detin puterea asupra vamilor si de cand noi reglementari sunt amendate frecvent in favoarea unor grupuri organizate, legislatia vamala ruseasca este incompleta si contradictorie.
O alta modalitate de savarsire a contabandei, chiar mai simpla decat mituirea sau inselarea autoritatilor vamale este evitarea lor. Aceasta este motivul pentru care Cecenia a devenit o fortareata pentru contrabandisti, iar Grupul de Vest din Armata Rusiei a facut o cotrabanda cu 10000 de masini in momentul retragerii din fosta Germanie de Est.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criminalitatea economico financiara in perioada de tranzitie

Lucrare de licenta despre Criminalitatea economico financiara in perioada de tranzitie
Cuprins

Capitolul I. Consideratii generale.............................3

Capitolul II. Aspecte juridico-penale ale criminalitatii economico-financiare...................................4
Sectiunea 1: Istoricul prevederilor legale in aceasta materie in Romania.....................................4
Sectiunea 2: Infractiunile economico-financiare prevazute de legislatia penala in vigoare - trasaturi juridico-penale comune..............5

Capitolul III. Aspecte criminologice ale criminalitatii economico-financiare.....................................8
Sectiunea 1: Factori ce favorizeaza savarsirea criminalitatii economico-financiare............................................8
Sectiunea 2: Formele de manifestare a criminalitatii economnico-financiare.........................................10
Sectiunea 3: Criminalitatea economico-financiara organizata............26

Capitolul IV. Impactul criminalitatii economico-financiare asupra economiei in tranzitie.................................39

Capitolul V. Consideratii privind metodele de prevenire si combatere a criminalitatii economico-financiare.........................41

Bibliografie..................................46

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criminalitatea economico financiara in perioada de tranzitie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.