Criminalitatea financiar economica si informatica

Trimisa la data: 2010-06-02
Materia: Informatica
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_L
Lucrare de licenta despre Criminalitatea financiar economica si informatica
Lupta impotriva fenomenului hacking si cracking implica, in primul rand, o riguroasa trecere in revista a principalelor vulnerabilitati descoperite in sistemele de protectie a retelelor informatice. Ele pot fi de natura tehnica sau "umana", precum configurarea deficitara a accesului, neprecizarea riguroasa a claselor de adrese acceptate pentru conectare, neglijente produse adesea prin implicari interesate ale personalului angajat etc. In acelasi context, se remarca faptul ca, sub paravanul serviciilor de Internet sau de transfer date, tot mai multe firme sunt interesate sa asigure clientilor proprii servicii de telefonie IP.

In acest caz, fraudarea retelelor de telefonie se poate realiza prin utilizarea retelei pe baza unei conectari ilegale, crearea de trafic fictiv prin utilizarea de "automatic dialers", utilizarea ilicita a unor programe de retea, patrunderea in centrale PBX private si publice, identificarea falsa sau introducerea de spioni in retea, furtul timpului de convorbire si supraincarcarea retelei.Un studiu realizat de compania Trend Micro, numarul doi pe piata programelor antivirus, evalua pagubele produse anul trecut in bugetele companiilor de catre piratii Internet-ului la peste 55 de miliarde de dolari. Daunele s-au concretizat in furt de date, infectarea retelelor informatice cu virusi sau umplerea casutelor e-mail cu mesaje spam (nesolicitate).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criminalitatea financiar economica si informatica

Lucrare de licenta despre Criminalitatea financiar economica si informatica
Cuprins

Capitolul I. Analiza criminalitatii informatice economico-financiara si cibernetica.......................................4

Capitolul II. Legislatia romana in pas cu practica internationala........................................8

Capitolul III. Legislatia romaneasca - o legislatie moderna si coerenta........................................10

Capitolul IV. Amenintari reale in spatiul virtual.....................12
I
Capitolul V. Virusi, troieni si alte pericle informatice..............................................17

Capitolul VI. Criminalitatea informatica economic - financiara si cibernetica nu cunoaste limite geografice............................22

Capitolul VII. Calculatorul imbogateste arsenalul infractorilor.........................................23

Capitolul VIII. Protectia informatiilor in sistemele informatice.........................................26

Capitolul IX. Proiecte ministeriale in domeniul IT & C....................................................31

Capitolul X. Infosec......................................35

Capitolul XI. Trei principii pentru protectia sistemelor informatice...........................................42

Capitolul XII. Concluzii...........................................44

Capitolul XIII. Glosar.............................................47

Bibliografie.....................................................53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criminalitatea financiar economica si informatica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.