Criminalitatea organizata si a infractiilor

Trimisa la data: 2009-04-12
Materia: Drept
Pagini: 181
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_Si
Lucrare de licenta despre Criminalitatea organizata si a infractiilor
Statele democratice trebuie sa adopte in lupta lor antiterorista o atitudine defensiva, de aparare a intregului sistem (a cetatenilor si a tarilor lor) de actiunile pe care structurile teroriste le-au intreprins deja sau pe care intentioneaza sa le intreprinda in diferite zone ale lumii. Este o actiune defensiva, dar prin modul de exercitare,este ofensiva. Si de aceea, teritorialitatea in termeni de aparare este inlocuita de capacitatea de a proiecta puterea la distanta .

Terorismul este un fapt cert. Va persista cu siguranta ca fenomen acut si in viitor, pentru ca motivele nu vor lipsi niciodata. Complexitatea sistemului international, frustrarile unora si incercarile de aplicare a principiului "divide et impera" din partea altora, vor amplifica starile de tensiune, iar incidentele de mare anvergura vor deveni mai dese. Terorismul ar putea derapa spre megaterorism (folosirea mijloacelor de distrugere in masa), iar statele si organizatiile internationale guvernamentale vor fi nevoite sa aloce cat mai multe resurse pentru combaterea amenintarilor globale la adresa securitatii mondiale.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criminalitatea organizata si a infractiilor

Lucrare de licenta despre Criminalitatea organizata si a infractiilor
Cuprins

Capitolul I. Coruptia si crima organizata ca fenomene sociale nocive................................................10

Capitolul II. Conceptul de organizatie criminala.......................29

Capitolul III. Fenomenul terorist...................................66

Capitolul IV. Combaterea terorismului........................134

Bibliografie............................................176

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criminalitatea organizata si a infractiilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.