Criptografie si Steganografie - Dezvoltarea unui algoritm de transmitere a ordinelor

Trimisa la data: 2022-01-23
Materia: Informatica
Pagini: 59
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: f10ryn31
Cuprins:
REZUMAT IN LIMBA ENGLEZA 8
Introducere 11
CAPITOLUL 1. Criptografie 13
1.1 Definirea Criptografiei 13
1.2 Cheia Publica(Criptare Asimetrica) 19
1.2 Hash 25
1.3 Cheie Privata (Criptare Simetrica) 29
CAPITOLUL 2. Steganografie 37
2.1 Introducere 37
2.2 Redundanta 45
Capitolul 3 Dezvoltarea unui algoritm de transmitere a ordinelor 48
3.1 Ipoteza 48
3.2.Functionalitatea 49
Figura 3.2.5 52
Concluzii 57
Bibliografie 59

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criptografie si Steganografie - Dezvoltarea unui algoritm de transmitere a ordinelor

Introducere

Criptografia este studiul de ascundere a informatiilor si este utilizat atunci cand se comunica pe un mediu nescris, cum ar fi internetul, unde informatiile trebuie sa fie protejate de alte terte parti. Criptografia moderna se concentreaza pe dezvoltarea algoritmilor criptografici care sunt greu de rupt de un adversar datorita duritatii computationale, prin urmare nu ar putea fi rupti prin mijloace practice. In criptografia moderna, exista trei tipuri de algoritmi criptografici denumiti criptografie cu chei simetrice, criptografie cu chei publice si functii hash. Criptografia cheilor simetrice implica metode de criptare in care atat expeditorul, cat si receptorul impartasesc aceeasi cheie folosita pentru a cripta datele. In criptografia cu chei publice se folosesc doua chei diferite, dar matematic. Functiile Hash nu utilizeaza o cheie, in schimb ele calculeaza o valoare de hash cu lungime fixa din date. Este imposibil sa recuperati lungimea sau textul original original din aceasta valoare hash.

Steganografia se ocupa cu compunerea mesajelor ascunse, astfel incat numai expeditorul si receptorul stiu ca mesajul exista chiar. Deoarece nimeni, cu exceptia expeditorului si a receptorului, nu stie existenta mesajului, nu atrage atentia nedorita. Steganografia a fost folosita chiar si in cele mai vechi timpuri si aceste metode antice se numesc steganografie fizica. Cateva exemple pentru aceste metode sunt mesajele ascunse in corpul mesajelor, mesajele scrise in cerneluri secrete, mesajele scrise pe plicuri in zonele acoperite de stampile etc. Metodele moderne de steganografie se numesc Steganografia digitala. Aceste metode moderne includ ascunderea mesajelor in imagini zgomotoase, incorporarea unui mesaj in cadrul unor date aleatorii, incorporarea imaginilor cu mesajul in fisierele video etc. In plus, Steganografia de retea este utilizata in retelele de telecomunicatii. Acestea includ tehnici precum steganofonia (ascunzand un mesaj in conversatiile Voice over IP) si steganografia WLAN (metode de transmitere a steganogramelor in retele locale fara fir).

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criptografie si Steganografie - Dezvoltarea unui algoritm de transmitere a ordinelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.