Criza Imperiului Roman in secolul al IV-lea p.Hr. si ideea de reforma

Trimisa la data: 2008-12-02
Materia: Istorie
Pagini: 70
Comentarii: 3 (citeste)
Autor: cristina chirita
Lucrare de licenta despre Criza Imperiului Roman in secolul al IV-lea p.Hr. si ideea de reforma
Inainte de consuli si imparati, Roma a fost o monarhie guvernata de catre regi (din latinescul rex). Regii, excluzandu-l pe Romulus, el fiind fondatorul orasului, au fost fiecare alesi de catre poporul Romei pentru a servi pe viata, niciunul dintre acestia bazandu-se pe forta militara pentru a castiga tronul.

Desi nici o referinta nu este facuta principiului ereditar in alegerea primilor patru regi, incepandu-se cu al cincilea, Tarquinus Priscus, mostenirea regala se transmitea pe linie materna. In consecinta, istoricii antici afirma ca regele era ales pe baza virtutilor sale, si nu cea a descendentilor.

Republica Romana, instaurata dupa inlaturarea ultimului rege, Tarquinus Superbus, in 509 a.Chr., s-a dezintegrat sub loviturile unor oameni influenti ca Marius, Sulla, Caesar, care au deturnat in folos propriu magistratura exeptionala de dictator, un surogat al monarhiei hulite in cetatea eterna .

Urmasul lui Caesar, Augustus va deveni creatorul unui nou regim, prin care a vrut sa reformeze societatea romana, urmand trei principii: intoarcerea la morala stramoseasca, intarirea coeziunii sociale, serviciul de stat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criza Imperiului Roman in secolul al IV-lea p.Hr. si ideea de reforma

Lucrare de licenta despre Criza Imperiului Roman in secolul al IV-lea p.Hr. si ideea de reforma
Introducere.........................................................4

Capitolul I Dominatul si tetrahia-incercari de reformare a sistemului politic in Imperiul Roman...........................................11

Capitolul II Personalitatea lui Constantin Cel Mare si influenta acesteia asupra ideii de reforma............................................38

Capitolul III Legitimarea crestinismului-Aspect esential al reformei in Imperiul Roman.....................................................57

Capitolul IV Scindarea Imperiului Roman-Esecul reformei in secolul IV...73

Concluzii.................79
Bibliografie..............82

Anexe..........................85
Lista ilustratiilor............88

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criza Imperiului Roman in secolul al IV-lea p.Hr. si ideea de reforma". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • sunt clasa a 5a dar vreau sa zic ca este prea putin

    alyna | 2009-01-22 18:15:00
  • nhaa bagati si voi mai mult c nu ajunge pot sa iau 4 cu putinu' asta.......bagati cat 1000000pg ;)

    andreea | 2009-05-24 20:09:00
  • frumos, scurt, concis, clar, la obiect. felicitari dar totusi mai trebia........parerea mea............

    gyka94 | 2009-12-11 09:51:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.