Criza financiara si efectele ei asupra societatilor comerciale

Trimisa la data: 2010-04-19
Materia: Economie
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: giba2179
Lucrare de licenta despre Criza financiara si efectele ei asupra societatilor comerciale
Lucrarea de fata isi propune sa abordeze universal finantele intreprinderii din perspectiva provocarilor noului secol in care am pasit de curand. In contextul liberalizarii financiare specifice globarizarii, comportamentul agentilor economici s-a modificat substantial, sustinand afirmatia trasanta a lui Emmanuel Wallerstein conform careia “ceea ce face ca aceasta lume sa mearga inainte nu este nevoie de realizare ci nevoia de profit”.

Prin activitatea pe care o desfasoara, intreprinderea urmareste sa-si realizeze anumite obiective. Unele din acestea pot fi contradictorii, generand chiar dispute intre actionari, manageri, salariati si partenerii de afaceri, ale caror interese nu coincid intotdeauna. Asadar, obiectivele contradictorii impun necesitatea stabilirii anumitor prioritati.

In doctrina economica au fost elaborate doua tipuri de teorii si anume: unele dintre ele au in vedere un singur obiectiv (maximizarea profitului) si se numesc unicriteriale, in timp ce altele sunt complexe, urmarind optimizarea relatiilor dintre participantii la activitatea intreprinderii si sunt multicriteriale.
2.1Tipuri de teorii privind analiza financiara
Dintre aceste teorii se pot mentiona urmatoarele:

1.Teoria economica neoclasica si teoria financiara au identificat ca obiectiv major, maximizarea valorii intreprinderii sau maximizarea averii proprietatilor. In forma sa initiala, acest obiectiv era exprimat sub forma maximizarii profiturilor, ca sursa principala pentru cresterea valorii intreprinderii si a gradului de satisfactie, in urma consumului acestei averi. In cazul societatilor care conteaza la bursa, obiectivul fundamental il reprezinta maximizarea capitalizarii bursiere (cursul bursier x numarul total de actiuni).

Maximizarea valorii si a averii apare ca un element integrator al finantelor moderne. Insusirea de “modern” este atribuita sensului privat al finantelor, acestea pentru ca cercetarile stiintifice privind continutul finantelor private sunt relative recente.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criza financiara si efectele ei asupra societatilor comerciale

Lucrare de licenta despre Criza financiara si efectele ei asupra societatilor comerciale
Cuprins

Capitolul I Particularitatile crizei financiare si efectului ei asupra societatilor comerciale........3

Capitolul II Fundamente teoretice privind analiza financiara..........8
2.1 Tipuri de teorii privind analiza financiara........................8

Capitolul III Studiul de caz privind analiza economico-financiara la S.C.Master Construct S.R.L. din Galati................12
3.1 Prezentarea societati.............................12
3.2 Analiza economico-financiara la S.C. Master Construct S.R.L.......20
3.3 Propuneri de imbunatatire a activitatii financiare................79

Capitolul IV Concluzii................................80

Repere bibliografice..................................84


Anexe..............................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criza financiara si efectele ei asupra societatilor comerciale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.