Criza in familia monoparentala

Trimisa la data: 2010-07-10
Materia: Sociologie
Pagini: 85
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_O
Lucrare de licenta despre Criza in familia monoparentala
Familia nucleara este grupul ce se formeaza odata cu casatoria a doua persoane de sex opus si cu aparitia urmasilor. Tot pentru acest tip de grupare se mai folosesc termeni ca: familie simpla, restransa, conjugala, biologica, elementara.Deosebim apoi intre familia de origine (familia in care te nasti si cresti compusa din mama, tata si frati) si familia de procreare (alcatuita, prin casatorie, din sot ,sotie si copii).Familia extinsa (largita) formata din mai multe familii nucleare din care fac parte rudele directe, colaterale si mai multe generatii.Din punct de vedere al locuintei deosebim familii de rezidenta si familii de interactiune. Din primul tip fac parte persoanele ce au o locuinta comuna si desfasoara activitati economico-gospodaresti in comun.

Persoanele intre care exista relatii de rudenie, dar care au si schimburi reciproce de produse, vizite etc. fac parte din familia de interactiune.Din punct de vedere al normalitatii vietii de familie exista: familii normale (in- deplinesc toate functiile) si familii anormale (nu indeplinesc anumite functii).Datorita faptului ca, desi conform Iolandei Mitrofan ,,familia- ca institutie nu parcurge inca o perioada de criza" , in contextul acesteia au aparut unele schimbari semnificative. Astfel, conceptului de "structura a familiei" trebuie sa ii fie asociat cel de "restructurare a familiei". Acest ultim concept se refera la noile tipuri de familie, la particularitatile si disfunctiile acestora.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criza in familia monoparentala

Lucrare de licenta despre Criza in familia monoparentala
Cuprins

Introducere............................3

Capitolul I. Socializarea.........................7
Definitii si caracteristici......................10
Tipuri de socializare.........................15
Mecanisme de socializare.........................20

Capitolul II. Cauze si aspecte ale crizei familiei....................21
Definitii si caracteristici ale familiei................21
Tipuri familiale..........................................24
Structura familiei..................................25
Functiile familiei..................................30

Capitolul III. Actiuni ale Bisericii Ortodoxe Romane pentru combaterea destramarii familiei crestine.....................42

Capitolul IV. Familia monoparentala in actualitate....................50
Tipologie........................................58
Consecinte asupra copiilor.....................................60

Capitolul V. Politici sociale pentru familie in Romania............66

Capitolul VI. Cercetare - studii de caz...........................76

Concluzii...............................82

Bibliografie................................85

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criza in familia monoparentala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.