Criza irakiana reflectata in presa romaneasca intre anii 2003-2005

Trimisa la data: 2009-02-23
Materia: Istorie
Pagini: 58
Comentarii: 2 (citeste)
Autor: livia raluca
Lucrare de licenta despre Criza irakiana reflectata in presa romaneasca intre anii 2003-2005
Irakul a fost cunoscut mai intai sub numele de Mesopotamia, tara dintre fluvii (Mesos potamos) regiunea situata de-a lungul Tigrului si Eufratului a reprezentat leaganul civilizatiilor babiloniana si asiriana. Aceasta campie lunga, cu istorie pe cat de bogata pe atat de framantata, fecunda datorita calitatilor solului si harniciei locuitorilor, reprezinta centrul geografic al tarii. Tratatul de la Sevres din 10 august 1920, consfiintind dezmembrarea Imperiului Otoman, a dat nastere Irakului modern.

Frontierele actualului Irak, in mare parte artificiale datorita decupajului adesea arbitrar operat de marile puteri dupa incheierea Primului Razboi Mondial, delimiteaza un teriroriu cu suprafata de 438446km2, dintre care 3522 km2, apartin jumatatii unei zone neutre, prevazuta a fi administrata in comun de Irak si Arabia Saudita. Contruirea zonei avusese ca scop initial facilitatea migratiilor sezoniere ale pastorilor nomazi.

Trasarea acestor frontiere a dat nastere la conflicte durabile, asa cum e in cazul Iranului in 1980, apoi a celui cu Kuweitul, in 1990, Noul traseu al frontierei irako-kuweitiene, impus la Bagdad in aprilie 1992 in urma razboiului Golfului de catre o Comisie a Natiunilor Unite, impingea limita dintre cele doua tari cu circa 600 km spre nord, lipsind Irakul de o parte a portului Umm – Qasr si de campul petrolier de la Rumaila si creand astfel germenii unui viitor conflict.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Criza irakiana reflectata in presa romaneasca intre anii 2003-2005

Lucrare de licenta despre Criza irakiana reflectata in presa romaneasca intre anii 2003-2005
Cuprns

Introducere....................................................2

I. Istoria Irakului............................................4

II. Definitii ale crizei internationale.......................10

III. 11. Septembrie 2001......................................15

IV. Criza irakiana din anii 2003 – 2005.......................23

V. Irak si alte state. Incheierea razboiului si atitudinea
principalilor actori..........................................41

VI. Concluzii, urmari, consecinte ale crizei..................52

STUDIU DE CAZ: Rapirea celor 3 jurnalisti romani in Irak......55

Bibliografie..................................................58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Criza irakiana reflectata in presa romaneasca intre anii 2003-2005". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • interesanta lucrarea..m-a fascinat lecturarea ei

    antonia | 2009-04-26 08:37:00
  • buna idee , pentru istorie contemporana este o idee excelenta

    liana | 2009-09-17 16:33:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.