Crucificarea ca motiv in literatura

Trimisa la data: 2011-03-07
Materia: Litere
Pagini: 69
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: George_T
Lucrare de licenta despre Crucificarea ca motiv in literatura
Condensand in focarul unei singure imagini o experienta spirituala luata in totalitatea ei, simbolurile - socotite sacre de unii; doar obiecte profane in ochii altora - transced locurile si vremurile, situatiile individuale si circumstantele contingente, reunind, solidarizandu-le, realitati in aparenta eterogene.

Aceasta reunire se realizeaza prin raportare la o realitate profunda pe care simbolul o reveleaza, avand "o putere, spontana si esentiala, de a face sa rasune semnificatia prima" conform afirmatiilor lui Gilbert Durand(5).

E o imagine capabila sa desemneze cat mai bine natura Spiritului, inchipuita doar in strafundurile fiintei noastre, a omului care se descopera om, devenind constient de pozitia sa in univers. Imaginea devine astfel simbol cand valoarea ei se dilata atat de mult incat poate, in strafundurile insului, lega adancimile sale imanente de o transcendenta infinita, in virtutea unei continue osmoze intre interior si exterior.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Crucificarea ca motiv in literatura

Lucrare de licenta despre Crucificarea ca motiv in literatura
Cuprins

I Crucea ca simbol.....................3

II. Iisus crucificat si reprezentarea in arta si literatura...........7

III. O lume la rascruce : M. Bulgakov........................22

IV. Un destin asumat:N. Kazantzakis..........................37

V. O Golgota a disperarii : Matei Visniec....................53

Concluzii........................62

Note.............................64

Bibliografie.....................69

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Crucificarea ca motiv in literatura". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.