Culorile ca simboluri cristice

Trimisa la data: 2009-03-06
Materia: Arte
Pagini: 38
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roberta_A
Lucrare de licenta despre Culorile ca simboluri cristice
Simbolistica crestina uzuala a crucii face aluzie la instrumentul de o cruzime excentrica, care insa prin inviere, devine un simbol al vietii vesnice. In crestinismul timpuriu, din cauza caracterului infam al unei astfel de executii, in Europa crucea a fost la inceput acceptata cu ezitari ca simbol al biruintei asupra mortii; ea a fost comparata, din punct de vedere al trairilor, cu spanzuratoarea de mai tarziu si a fost acceptata, dupa un timp oarecare, in perioada romana. In acest sens cea mai veche cruce datata provine din anul 134(Palmira).

Necrestinilor, vederea crucii li se parea groteasca, asa cum demonstreaza inscriptiile graffiti datand din jurul anului 240 dupa Hristos si descoperite pe colina Palatino din Roma, graffiti care infatiseaza un rastignit cu capul de magar si inscriptia "Alexamenos venerandu-l pe Dumnezeul sau"(crucifix caricatural).La rastignirea lui Isus crucea avea, dupa toate probabilitatile, mai mult forma de T si era numita "crucea in forma de tau" sau crucea sfantului Antonic, ca fiind un vechi simbol al celor alesi de Domnul si fiind amintita, de pilda, in Vechiul Testament.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Culorile ca simboluri cristice

Lucrare de licenta despre Culorile ca simboluri cristice
Cuprins

Capitolul I.Arta si religia.............3

Capitolul II. Motivatia temei................4

Capitolul III. Semnificatii simbolice...............7
3.1 Crucea......................8
3.2 Painea.................................18
3.3 Sfantul Potir..........................22
3.4 Lumanarea.........................28

Capitoulul IV. Culorile si semnificatia lor...................32

Capitolul V. Materiale si tehnica de lucru..................35

Bibliografie................37

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Culorile ca simboluri cristice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.