Cultul la Bisericile Vechi Orientale

Trimisa la data: 2010-08-01 Materia: Teologie Pagini: 84 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Anca_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Cultul la Bisericile Vechi Orientale
Din cauza impotrivirii monofizitilor de a recunoaste hotararile dogmatice ale Sinodului al IV-lea ecumenic de la Calcedon (din anul 451) si din straduinta lor pentru adoptarea formulei monofizite in ceea ce priveste raportul celor doua firi, divina si umana, din persoana lui Hristos, monofizismul s-a perpetuat in secolele V si VI si a dus, in cele din urma, la crearea unor Biserici monofizite, numite si necalcedonene sau Biserici vechi orientale, care se mentin pana astazi.

De la inceput, trebuie precizat ca monofizitismul riguros, eutihian, a evoluat in decursul secolelor catre un monofizism moderat, numit si monofizism verbal , deoarece astazi neintelegerea dintre necalcedoneni si ortodocsi este mai mult o neintelegere de termeni. In hristologie insa, ei au ramas la formula dogmatica a Sfantului Chiril al Alexandriei: "o singura fire intrupata a lui Dumnezeu Cuvantul" . In secolele V si VI, problema monofizitismului s-a complicat datorita unui nou factor: certurile religioase din Imperiul bizantin au inceput sa se impleteasca cu anumite tendinte centrifugale nationale ale unora din provinciile Imperiului, fata de Bizantul centralizator.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Cultul la Bisericile Vechi Orientale

Cuprins

Capitolul I. Bisericile Vechi Orientale................................3

Capitolul II. Bisericile Monofizite si Nestoriene.........................................7

Capitolul III. Relatiile Bisericii Ortodoxe Romane cu Bisericile Vechi Orientale...........................................14

Capitolul IV. Cultul Bisericii Siriano - Iacobita............................................21

Capitolul V. Cultul Bisericii Armene..................................59

Concluzii....................................................76

Bibliografie.........................................................81
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cultul la Bisericile Vechi Orientale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.