Cultura organizationala fondata pe valori, norme, traditii

Trimisa la data: 2009-08-27
Materia: Economie
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luminita_I
Lucrare de licenta despre Cultura organizationala fondata pe valori, norme, traditii
Cultura are o importanta deosebita pentru oameni. Atasamentul lor fata de valorile culturale fundamentale nu se bazeaza pe logica ci pe sentiment. Se poate, chiar, ca ei sa considere anumite norme sociale si traditii drept eterne si sacrosante. Prin contrast, un consultant in conducere le poate considera anacronice si irationale. Poate sa existe un dram de adevar in urmatorul lucru: nu tot ce exista intr-o cultura e progresist si constructiv.

Deoarece unele valori inhiba dezvoltarea si progresul. Totusi, culturile reflecta sute de ani de experienta sociala si il ajuta pe om sa se adapteze si sa rezolve problemele de viata. Prin urmare se impune respect si toleranta fata de alte valori si convingeri straine propriei culturi dar pretioase pentru alti oameni. Unele culturi manifesta un grad inalt de toleranta fata de alte culturi, in timp ce altele nu, asadar, de aici ne putem da seama de marea raspundere ce ii revine conducatorului sau liderului.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Cultura organizationala fondata pe valori, norme, traditii

Cuprins

Capitolul I. Definire si consideratii generale...........................3
1.1 Intelegerea si respectarea culturii...........................6
1.2 Valori culturale specifice individului si organizatiei...........................8
1.2.1 Valori culturale specifice individului...........................8
1.2.2 Valori culturale specifice organizatiei...........................10
1.2.2 Subculturile...........................12
1.3 Dimensiunile culturale si organizatia. Sinergia culturala...........................14
1.3.1 Cultura si comportamentul in munca...........................14
1.3.2 Diferentele culturale si denisiunile lor...........................15
1.3.3 Cultura organizational si cultura nationala...........................16
1.3.4 Invizibilitatea culturii...........................18
1.3.5 Diversitatea culturala si problemele ei...........................19
1.3.6 Sinergia culturala...........................23

Bibliografie...........................27

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cultura organizationala fondata pe valori, norme, traditii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.