Cultura vitei de vie in Romania

Trimisa la data: 2010-04-23 Materia: Agronomie Pagini: 72 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Marina_A
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Cultura vitei de vie in Romania
Viticultura este o ramura de productie intensiva a agriculturii, caracterizata printr-un coeficient ridicat de valorificare a terenurilor.
Valoarea productiei ce se realizeaza la 1ha de cultura de vita de vie, echivaleaza aspecte economice si sociale.Valorificarea rationala a fondului funciar. Vita de vie se cultiva cu rezultate foarte bune pe terenurile in panta, pe nisipuri pe soluri nisipoase slab solificate considerate improprii pentru culturile de cereale si plante tehnice.
Pe glob 47-50% din plantatiile de vii sunt situate pe terenuri in panta.

In tara noastra, mai mult de 85% din plantatiile de vii se gasesc pe terenurile in panta si anume: 34%, pe terenuri cu pante mici (4-14%); 39% pe terenuri cu pante mari (14-24%); iar 12% pe terenuri cu pante foarte mari (peste 24%).In ceea ce priveste plantatiile de vii pe nisipuri, acestea reprezinta 7-8%.Prin cultura vitei de vie se asigura valorificarea superioara a cestor categorii de terenuri agricole cu o contributie substantiala la realizarea venitului national.
Strugurii reprezinta materia prima pentru obtinerea vinurilor si distilatelor pentru cognac, bauturi alcoolice cu pondere insemnata in consumul populatiei.

Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Cultura vitei de vie in Romania

Lucrare de licenta despre Cultura vitei de vie in Romania
Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I. Importanta culturii vitei de vie...............5

Capitolul II. Prezentarea statiunii centrale de cercetari agricole pentru soluri saraturate Braila.............................9

Capitolul III. Cadrul natural si cerintele culturii..................16

Capitolul IV. Tehnologia de cultura a vitei de vie in cadrul S.C.C.A.S.S. Braila.........................29

Capitolul V. Materialele si metoda de cercetare..................46

Capitolul VI. Rezultate obtinute.......................53

Capitolul VII. Determinarea pragului de rentabilitate la vita de vie.............61

Bibliografie.......................70
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cultura vitei de vie in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.