Cumpararea - analiza si etapele procesului de luare a deciziei

Trimisa la data: 2010-07-18 Materia: Comert Pagini: 125 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Radu_S
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Cumpararea - analiza si etapele procesului de luare a deciziei
Conceptul modern de marketing porneste de la premisa ca orice activitate economica trebuie indreptata in directia satisfacerii cerintelor - efective si potentiale - ale consumatorilor, cu maximum de eficienta. Orice organizatie, ce incorporeaza marketingul in structurile sale, este necesar sa puna in centrul preocuparilor cunoasterea si anticiparea cerintelor pietei, pentru adaptarea activitatilor sale in scopul satisfacerii nevoilor actuale si de perspectiva ale consumatorilor, prin producerea, promovarea si distribuirea rationala si eficienta catre acestia a bunurilor si serviciilor solicitate.

Pentru intelegerea mecanismelor complexe de transformare a nevoilor in cerere de marfuri si servicii, un loc aparte in teoria marketingului revine studierii si modelarii comportamentului consumatorului. Comportamentul consumatorului este o componenta a comportamentului economic al oamenilor, care, la randul sau, reprezinta o forma de manifestare a comportamentului uman, in general. Componenta esentiala a comportamentului uman, comportamentul consumatorului solicita pentru investigarea sa o abordare interdisciplinara, datorita naturii fundamental diferite a actelor si proceselor de decizie ce-l compun. Daca actele consumatorului sunt relativ usor de observat si cuantificat, procesele psiho-fiziologice ce au determinat aceste acte sunt incomparabil mai greu de luat in calcul.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Cumpararea - analiza si etapele procesului de luare a deciziei

Cuprins

Capitolul I. Marketingului si elementul sau central
-consumatorul -......................................3
1.1. Conceptul de marketing....................................3
1.2. Consumatorul - elementul central de referinta al marketingului......................................6

Capitolul II. Analiza comportamentului consumatorului..................12
2.1. Modele de comportament al consumatorului..........................13

Capitolul III. Modificarea comportamentului consumatorului in functie de
elementele mixului de marketing...................................65
3.1. Produsul - modificarea comportamentului consumatorului in functie de caracteristicile produsului..............................65
3.3. Distributia - modificarea comportamentului consumatorului in functie de avantajele canalului de distributie ales..................81
3.4. Promovarea - modificarea comportamentului consumatorului in functie
de modalitatea de promovare a produsului..............................85

Capitolul IV. Aplicatie : comportamentul consumatorului in perioada de tranzitie in raport cu decizia de cumparare a produselor second-hand.............................................104
4.1. Tranzitia in Romania.....................................104
4.2. Fenomenul second-hand.........................................105
4.3. Chestionar referitor la comportamentul consumatorului de produse
second-hand..........................................115

Bibliografie..............................................123
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Cumpararea - analiza si etapele procesului de luare a deciziei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.