DEZVOLTAREA UNEI AFACERI ELECTRONICE IN DOMENIUL APICOL

Trimisa la data: 2022-01-22
Materia: Informatica
Pagini: 28
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: f10ryn31
Introducere 3

CAPITOLUL 1 4

CONSIDERATII TEORETICE PRIVIND AFACERILE ELECTRONICE 4

1.1. Caracteristicile unei afaceri electronice 4

1.2. Categorii de afaceri electronice 5

1.3. Etapele realizarii unei afaceri electronice 8

CAPITOLUL 2 12
DEZVOLTAREA UNEI AFACERI ELECTRONICE IN DOMENIUL APICOL.............12

2.1. Prezentarea de ansamblu a planului de afacere in domeniul apicol 12

2.2. Planuri de dezvoltare a afacerii 17

2.3. Prezentarea de ansamblu a site-ului propriu-zis 18

2.3.1. Tehnologii open source utilizate 18

2.3.2. Etapele de realizare a site-ului 20

CONCLUZII 26

BIBLIOGRAFIE 28

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre DEZVOLTAREA UNEI AFACERI ELECTRONICE IN DOMENIUL APICOL

INTRODUCERE

"Placerea muncii aduce perfectiunea acesteia." - Aristotel

Fara indoiala ca internetul este cea mai mare inventie realizata pana in prezent. Acesta a determinat dezvoltarea unei lumi virtuale. In aceasta lume s-au format comunitati online ce permit utilizatorilor sa interactioneze intre ei mult mai usor prin intermediul forumurilor, conferintelor sau a teleconferintelor.

Si mediul de afaceri s-a schimbat radical, odata cu dezvoltarea internetului. Astfel a aparut e-business-ul. Acesta reprezinta o "afacere electronica" si se refera la organizarea tranzactiilor, comunicatiilor si informatiilor, precum si la planificarea si controlul unei afaceri, folosind intregul potential al tehnologiei informatiei.

Afacerea in mediul virtual, deseori identificata ca afacere online sau afacere electronica - orice afacere care utilizeaza tehnologiile informatiei si comunicatiilor pentru executia activitatilor sale si colaborarea cu partenerii de afacere, furnizori si clienti.

In comparatie cu e-commerce, afacerea electronica este un termen mai generic. Afacerea in mediul virtual se refera nu numai la schimburile de informatii legate de cumparare si de vanzare, dar si la: servirea clintilor si colaborarea cu partenerii de afacere, distribuitori si furnizori. E-business cuprinde interactiunile business-to-business si activitati de colaborare la nivel de aplicatii de intreprindere si procese de afacere.

Afacerea in mediul virtual este destinata succesului intreprinderii in era informatiei.

Afacerile electronice realizate prin intermediul retelelor deschise - in particular prin Internet - vor influenta cel mai profund intreprinderile in viitorul apropiat.

Viitorul afacerilor in mediul virtual nu poate fi prevazut cu exactitate. Pentru a se putea intelege efectele pe timp lung, ar trebui sa se efectuez o analiza riguroasa, bazata pe teoriile si modelele strategice si economice deja existente.

Utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor da sanse afacerilor de dimensiuni mici si mijlocii sa concureze la nivel local sau global cu marile organizatii. Astfel, pe web oricine isi poate promova produsele si poate sa se faca cunoscut fara costuri prea mari.

Afacerile online de astazi reprezinta mult mai mult decat un simplu comert electronic, deoarece se pune accentul pe marketing si pe obtinerea unei pozitii solide pe piata. Organizatiile care adopta Internetul pentru operatiile uzuale de afaceri obtin avantaje majore fata de competitorii care nu implementeaza in timp util noile tehnologii ale informatiei si telecomunicatiilor.

Planul de afacere de fata este structurat pe doua mari capitole, astfel:
• In primul capitol intitulat ,, Consideratii teoretice privind afacerile electronice " sunt prezentate notiuni teoretice referitoare la caracteristicile unei afaceri electronice, categorii de afaceri electronice precum si etapele realizarii unei astfel de afaceri ;
• Al doilea capitol ,, Dezvoltarea unei afaceri electronice in domeniul apicol " , este unul practic care prezinta site-ul realizat, platforma open source folosita, contracte cu clientii si cu furnizorii si planurile de dezvoltare ale afacerii.

Am ales aceasta tema deoarece, in opinia mea, dezvoltarea unei afaceri electronice in mediul online este cea mai buna metoda de a promova un produs sau un serviciu. Datorita avansarii tehnologiei, din ce in ce mai multi oameni au acces la internet, ceea ce face afacerea mult mai cunoscuta in fata potentialilor clienti. Acest tip de promovare a afacerii nu doar ca este foarte eficient, dar si costurile aferente sunt reduse - mult mai reduse decat cele ale promovarii prin intermediul televiziunii.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "DEZVOLTAREA UNEI AFACERI ELECTRONICE IN DOMENIUL APICOL". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.