Darul discernamantului libertatea de a alege intre bine sau rau

Trimisa la data: 2010-09-04
Materia: Teologie
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ana_Du
Lucrare de licenta despre Darul discernamantului libertatea de a alege intre bine sau rau
Un aspect care nu trebuie neglijat este acela ca orice om zdruncinat inca de patimi, are posibilitatea de a se vindeca de toate bolile, de a cunoaste si evita toate capcanele, daca alearga la Dumnezeu cu curaj spre a-I lecui. Asemenea oameni au posibilitatea sa devina pentru cei din preajma lor faclii aprinse, modele de vietuire crestineasca, folosind experienta proprie pentru a-I salva pe cei care sunt amenintati de pericolul caderii. Caci nu poate invata decat unul care s-a vindecat de patima sa, nu si cel care este inca sub mrejile ei.

Pentru a ne putea da seama de importanta discernamantului ma voi folosi de invatatura Parintelui nostru Petru Damaschin care ne relateaza urmatoarele: Dreapta socoteala este o lumina care arata celui ce o are: vremea, fapta, destoinicia, taria, puterea, varsta, cunostinta, zdrobirea, ravna, nestiinta, puterea, hotararea sloboda, obisnuinta, nestiinta, puterea, sanatatea, oboseala, locul, purtarea, educatia, credinta, starea dinauntru, scopul, petrecerea, stiinta, cumintenia fireasca, sarguinta, privegherea, zabavnicia;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Darul discernamantului libertatea de a alege intre bine sau rau

Lucrare de licenta despre Darul discernamantului libertatea de a alege intre bine sau rau
Cuprins

Introducere................3

Capitolul I Darul discernamantului.............5

Capitolul II Omul............15
1. Crearea omului............15
2 Caderea in pacat...........19

Capitolul III Libertatea de a alege binele sau raul..........23

Capitolul IV Ispitele si pacatul...........30

Capitolul V Despatimirea...................34
Rugaciunea..................35
Pocainta....................42
Lacrimile...................44
Viata duhovniceasca.........46
Cunoasterea lui Dumnezeu............52
Postul......................53

Capitolul VI Ratiunea..............56

Concluzii...................63

Bibliografie................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Darul discernamantului libertatea de a alege intre bine sau rau". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.