Decizia

Trimisa la data: 2017-12-06
Materia: Resurse Umane
Pagini: 42
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexvalean
Pentru orientare si informare - Lucrare

Curprins:

INTRODUCERE

CAPITOLUL I
DECIZIA - PROCES MAJOR IN CADRUL CONDUCERII SISTEMELOR UMANE

1.1. Abordarea sistemica a deciziei
1.1.1. Conceptul de decizie, locul si rolul acesteia
1.1.2. Tipologia deciziilor
1.1.3. Decizia optima si cerintele ei
1.1.4. Dimensiunile psihologice ale deciziei
1.2. Procesul decizional
1.2.1. Consideratii generale
1.2.2. Structura procesului decizional
1.2.3. Etapele procesului decizional
1.2.4. Modelarea procesului decizional

CAPITOLUL II
STRESUL-FACTOR DE INFLUENTARE A STARII MORALE A TRUPELOR

2.1. Stresul psihic. Consideratii de ordin general
2.1.1. Notiuni despre stres
2.1.2. Nivele de receptare a stresului psihic
2.1.3. Stresul in activitatea militara
2.2. Principalele surse de stres
2.2.1. Solicitari si trairi psihice in lupta
2.2.2. Urmarile stresante ale dereglarii ciclului zi/noapte
2.2.3. Factori stresanti in activitatea militara
2.3 Strategii si mijloace de prevenire a efectelor negative ale stresului si de
crestere a rezistentei psihomorale
2.3.1. Factori de crestere a rezistentei la stres
2.3.2. Pregatirea luptatorilor din timp de pace
2.3.3. Modalitati si procedee preventive, antistres in actiunile de lupta

CAPITOLUL III
DECIZIA IN CONDITII DE STRES SPECIFICE LUPTEI

3.1. Utilitatea teoriei psihologice a deciziei pentru rezolvarea problemelor
practicii
3.1.1. Teoria psihologica a deciziei in practica conducerii
3.1.2. Aplicabilitatea teoriei deciziei in conducerea specifica domeniului
militar
3.1.3. Norme psihologice in privinta luarii deciziilor
3.2. Implicatiile stresului in exercitarea conducerii militare
3.2.1. Stresul si organizarea
3.2.2. Conducerea in conditii de stres
3.2.3. Procesul de luare a hotararilor in conditii de stres

CAPITOLUL IV
OPTIMIZAREA PROCESULUI DECIZIONAL IN CONDITII DE STRES

4.1. Consideratii preliminare
4.2. Metoda de optimizare a deciziei
Concluzii
Bibliografie

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Decizia

Prin aceasta lucrare am urmarit sa stabilesc cea mai buna cale pentru a se ajunge la decizia potrivita fara a neglija factorii externi si interni producatori de stres, al carui efect poate reduce cele mai bune capacitati individuale.

Am structurat prezenta lucrare pe patru capitole, incercand prin aceasta sa surprind aspecte referitoare la procesul decizional, la fenomenul de stres ca factor de influentare a starii morale a trupelor si la campul de lupta cu efectele stresante pe care le produce acesta.

In primul capitol am prezentat decizia ca un proces de baza in cadrul conducerii sistemelor umane, un model mental sau explicit a unei linii de conduita in vederea rezolvarii unei probleme. Am incercat sa surprind cateva aspecte referitoare la modelarea procesului decizional aduse in ajutorul persoanelor investite cu autoritate pentru determinarea solutiei satisfacatoare (optime) pe baza unor considerente si rationamente logice eficiente in practica efectiva.

Capitolul al doilea al lucrarii cuprinde notiuni generale despre fenomenul de stres in activitatea militara fiind prezentate principalele surse de stres precum si modalitatile si procedeele preventive, antistres in actiunile de lupta.

In cel de-al treilea capitol am prezentat o serie de idei referitoare la conducerea specifica domeniului militar si implicatiile stresului in exercitarea actului de comanda reprezentand o modalitate specifica institutiei militare de a realiza procesul de conducere. Cu privire la amplul proces de exercitare a comenzii m-am referit la procesul decizional sau mai bine zis la procesul de analiza a variantelor si de selectie a celei mai favorabile dintre solutii, evidentiind influenta stresului asupra acestuia. Toate acestea au fost analizate pe considerente ca decidentul se gaseste in conditii specifice luptei sau cel putin cat mai apropiate de lupta reala.

Ultimul capitol prezinta o metoda de optimizare a actului decizional atunci cand decidentul se afla intr-o situatie stresanta determinanta de riscul sau pericolul aparut, de particularitatiile campului de lupta, de conditiile meteorologice existente, de lipsa unor elemente de informatie sau supraincarcarea cu informatii, de oboseala fizica si psihica, etc.

Prezenta lucrare se doreste o contributie la umplerea unui gol a carui perpetuare este de natura sa preocupe pe toti cei care doresc ca decidentul sa aleaga repede si corect varianta pe care urmeaza sa o adopte in sensul indeplinirii obiectivelor propuse indiferent de imprejurarile chiar si stresante in care el trebuie sa decida.

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Decizia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.