Decizia de finantare pe termen scurt a intreprinderii si impactul sau

Trimisa la data: 2011-08-31
Materia: Finante-Banci
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: kucho
Lucrare de licenta despre Decizia de finantare pe termen scurt a intreprinderii si impactul sau
Decizia financiara reprezinta o hotarare, un proces rational de alegere a unei linii de actiune ce se ia pe baza analizei mai multor solutii pentru asigurarea continua cu fonduri necesare activitatii de productie si utilizarea lor eficienta, in vederea achitarii obligatiilor fata de terti si a cresterii rentabilitatii.Adoptarea si realizarea deciziei financiare implica intreaga activitate financiara precum si toate mecanismele financiare ale unitatii si presupune numeroase valente de natura financiara.

Principalele tipuri de decizii financiare ce se iau in cadrul politicii financiare a intreprinderii sunt: decizia de investire, decizia de finantare, decizia de autofinantare si politica dividendelor.Decizia de finantare reprezinta optiunea unitatii de a-si acoperi nevoile de finantare a proiectelor proprii fie din imprumuturi, fie din fonduri proprii. Aceasta decizie este proprie fiecarei intreprinderi si fiecarui proiect in parte, neexistand o decizie optima pentru toate intreprinderile.Adoptarea unei decizii de finantare inseamna deci a opta intre fondurile proprii si creditele bancare pentru finantarea unui proiect oarecare.Din punct de vedere al complexitatii deciziei, acestea pot fi: curente (operative, pe termen scurt) si strategice (de perspectiva, pe termen lung).

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Decizia de finantare pe termen scurt a intreprinderii si impactul sau

Lucrare de licenta despre Decizia de finantare pe termen scurt a intreprinderii si impactul sau
Cuprins

Capitolul I. Continutul deciziei de finantare pe termen scurt a intreprinderii......................................4
1.1. Importanta deciziei de finantare pe termen scurt a intreprinderii..................................4
1.2. Resurse de finantare pe termen scurt............................6
1.3. Decizia de finantare pe termen scurt a societatilor comerciale cu capital integral sau majoritar de stat............................12
1.4. Decizia de finantare pe termen scurt a societatilor si intreprinderilor private.......................................15

Capitolul II. Resurse de finantare pe termen scurt a intreprinderilor private..................................................25
2.1. Prezentarea agentului economic - Amur Grup S.A.............25
2.2. Fondul de rulment.......................................26
2.3. Creditul furnizor si corelarea acestuia cu creditul clienti............31
2.4. Creditul bancar pe termen scurt si costul acestuia...............35
2.5. Politica de indatorare si riscul finaciar.......................41

Capitolul III. Credite pe termen scurt specifice economiei de piata.............49
3.1. Credite de trezorerie si costul acestora........................49
3.2. Credite de mobilizare si costul acestora........................53
3.3. Credite de prefinantare si costul acestora......................59
3.4. Verificarea garantiei creditelor................................63
3.5. Scadentarea si rambursarea creditelor...........................69

Concluzii...........................................71

Bibliografie........................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Decizia de finantare pe termen scurt a intreprinderii si impactul sau ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.