Deciziile manageriale si exploatarea analizei situatiei financiar-patrimoniale

Trimisa la data: 2009-08-19
Materia: Management
Pagini: 76
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_M
Lucrare de licenta despre Deciziile manageriale si exploatarea analizei situatiei financiar-patrimoniale
Competitivitatea societatii comerciale este considerata de conducere ca fiind buna in raport cu concurenta. Din punct de vedere tehnic si calitativ societatea se situeaza peste nivelul mediu al concurentilor, avand si avantajul unor preturi relativ reduse. Se considera insa ca pentru a realiza o activitate profitabila si in viitor in conditiile schimbarii structurii cererii, trebuie sa se faca noi investitii in utilaje de productie mai performante din punct de vedere al calitatii productiei si serviciilor oferite.Activitatea intreprinderii se desfasoara tot timpul anului, cu o reducere a acesteia in perioada rece, doar balastiera avand o activitate sezoniera.

Gama de servicii oferite se imbunatateste continuu, noi servicii fiind oferite clientilor. Biroul de Marketing analizeaza cererile actuale ale clientilor, precum si evolutia previzibila a acestora, oferind conducerii intreprinderii posibilele directii de dezvoltare si schimbarile structurale necesare adaptaii la conditiile pietii. Astfel, pe termen scurt, se prevede in continuare o cerere scazuta a utilajelor pentru lucrari de volume mari si o diversificare a cererii de utilaje de mica mecanizare. Pe termen lung se prevede o revigorare si a activitatilor constructive de mare amploare care sa necesite utilajele de mare capacitate mai putin utilizate in prezent.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Deciziile manageriale si exploatarea analizei situatiei financiar-patrimoniale

Cuprins

Capitolul I. Motivatie.......................................4

Capitolul II. Prezentarea societatii comerciale S.U.T. MOLDOVA S.A..............................................5
2.1.Istoricul societatii comerciale................................5
2.2. Obiectul de activitate................................13

Capitolul III. Analiza patrimoniului firmei S.C. MOLDOVA S.A.................................................15
3.1. Analiza situatiei generale a patrimoniului pe baza structurii activului si pasivului bilantului intreprinderii.....................15
3.2. Analiza patrimoniului net (propriu) si a surselor financiare........................................22

Capitolul IV. Analiza indicatorilor financiari.......................26
4.1. Analiza corelatiei fond de rulment,
nevoia de fond de rulment, trezoreria neta...........................26
4.2. Analiza corelatiei creante - obligatii..........................28
4.3. Analiza lichiditatii si solvabilitatii firmei....................................34
4.4. Analiza echilibrului economico - financiar.....................38
4.5. Analiza situatiei financiare prin metoda scorurilor..............................41
4.6. Analiza vitezei de rotatie a elementelor patrimoniale
si a capitalului....................................53
4.7. Analiza fluxului de disponibilitati......................62
4.8. Analiza gradului de indatorare a intreprinderii..................................64

Capitolul V. Posibiilitati de imbunatatire a situatiei financiar-patrimoniale.................................................68

Bibliografie.................................................75

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Deciziile manageriale si exploatarea analizei situatiei financiar-patrimoniale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.