Decontarile in cadrul relatiilor cu partenerii comerciali

Trimisa la data: 2009-10-12
Materia: Contabilitate
Pagini: 77
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Oana_Di
Lucrare de licenta despre Decontarile in cadrul relatiilor cu partenerii comerciali
In vederea realizarii obiectului lor de activitate, agentii economici intra in relatii economice diverse in cadrul proceselor de aprovizionare si desfacere, relatii din care se nasc drepturi (creante) si obligatii (datorii).O creanta reprezinta un drept personal care permite titularului sau (creditorul) sa pretinda unei alte persoane (debitorul) executia unei obligatii (remiterea unui bun, a unei sume de lichiditati sau realizarea unui serviciu).

In vederea acoperirii, o creanta poate sa fie (sau nu) insotita de garantii de natura reala (ipoteca., gaj) sau personala (privilegii generale si speciale).In situatia in care creanta nu este insotita de o anume garantie, creditorul calificat drept hirografar beneficiaza de un gaj asupra totalitatii patrimoniului debitorului, la concurenta insa cu alti creditori hirografari, fiind platit numai dupa ce au fost achitate creantele asortate de garantii.O problema extrem de dificila este atasarea creantelor la exercitiul financiar corespunzator. In acest sens sunt de relevat doua obligatii distincte, una legata de patrimoniu iar cealalta de rezultat.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Decontarile in cadrul relatiilor cu partenerii comerciali

Lucrare de licenta despre Decontarile in cadrul relatiilor cu partenerii comerciali
Cuprins

Capitolul I. Prezentarea societatii S.C. EUROPEAN DRINKS S.A.
Rieni-Bihor si relatiile comerciale din cadrul acesteia...............4
1.1. Prezentarea generala a societatii..............................4
1.2. Organizarea structurala a contabilitatii relatiilor cu tertii...........................................6
1.3. Locul relatiilor comerciale in cadrul relatiilor economice ale intreprinderii.................................................9

Capitolul II. Contabilitatea relatiilor cu furnizorii.................21
2.1. Contabilitatea decontarii relatiilor cu furnizorii interni............................................21
2.2. Reduceri de preturi acordate de furnizori......................23
2.3. Contabilitatea relatiilor cu furnizorii interni..................26
2.4. Contabilitatea relatiilor cu furnizorii externi..................3

Capitolul III. Contabilitatea relatiilor cu clientii................35
3.1. Contabilitatea angajarii relatiilor cu clientii................35
3.2. Contabilitatea decontarii relatiilor cu clientii................39
3.3. Contabilitatea provizioanelor pentru deprecierea creantelor-clienti........................................................45

Capitolul IV. Reflectarea in contabilitate a relatiilor de decontare cu furnizorii si clientii la S.C. EUROPEN DRINKS S.A.....................48
4.1. Reflectarea in contabilitate a relatiilor cu furnizorii.............................................48
4.2. Reflectarea in contabilitate a relatiilor cu clientii............58
4.3. Valorificarea informatiilor furnizate de contabilitatea relatiilor cu furnizorii si clientii..................................67
4.4. Concluzii si propuneri......................................72

Bibliografie....................................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Decontarile in cadrul relatiilor cu partenerii comerciali". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.