Deficienta vizuala la varsta scolara mica

Trimisa la data: 2010-09-12
Materia: Sociologie
Pagini: 130
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Liliana_B
Lucrare de licenta despre Deficienta vizuala la varsta scolara mica
Conceptul de psihomotricitate este axat in mare masura pe aspectul global al fiintei umane, adica pe unitatea persoanei si a reactiilor sale la stimuli. Dupa Wallon (1942, dupa Bolduc, 1997), "afectivitatea determina miscarea sau invers, intr-o dialectica atat de stransa, incat nu mai putem spune care dintre ele o conditioneaza pe cealalta". Wallon a amintit formele functiei motrice la copilul mic. El a evidentiat rolul acestora, atat ca suport al reprezentarii, cat si ca factor de expresie si de comunicare. El nu a facut diferenta intre psihic si motor, precum nu exista o corelatie intre psihic si intelect, motor si organic, sau o separare intre actul motor si componenta sa afectiva.

Dupa dAZAjuriaguerra (1970, dupa Bolduc, 1997), "psihomotricitatea reprezinta o modalitate de a fi". Este experienta propriului corp structurat, integrat si trait, sub forma atitudinilor si gesturilor relationate cu ceilalti si cu lumea. Vayer (1971, dupa Bolduc, 1997), considera psihomotricitatea ca"o motricitate in relatie", iar Lafon (1963, dupa Bolduc, 1997), se refera la psihomotricitate ca la "rezultatul integrarii si interactiunii educatiei si a maturizarii functiilor motrice si psihice, nu numai in ceea ce priveste miscarile si expresiile observabile, dar si ceea ce le determina si le insotesc (afectivitate, nevoi)".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Deficienta vizuala la varsta scolara mica

Cuprins

Problematizarea temei.........................................4

Capitolul I. Deficienta vizuala la varsta scolara mica si implicatiile ei................................6
1.1. Conceptualizare................................6
1.2. Particularitatile morfologice si functionale ale copiilor cu deficienta vizuala de varsta scolara mica (7-11 ani)................................8
1.3. Conceptul de orientare si de mobilitate................................9

Capitolul II. Psihomotricitatea. Particularitatile dezvoltarii motrice la copiii de varsta scolara mica................................11
2.1. Conceptul de psihomotricitate................................11
2.2. Dezvoltare motorie la varsta scolara mica................................13
2.3. Invatarea motrica................................26

Capitolul III. Importanta educatiei fizice si a sportului la copiii cu deficienta vizuala................................41
3.1. Educatia fizica si sportul in dezvoltarea mobilitatii si orientarii spatiale................................42
3.2. Rolul educatiei fizice si a sportului in dezvoltarea copiilor...................................43
3.3. Pozitii fundamentale si principalele derivate ale acestora................................45
3.4. Tinuta corecta a corpului si atitudini deficitare................................52
3.5. Metodica invatarii deprinderilor motrice de baza................................54

Studii de caz................................78

Discutii................................122

Concluzii................................123

Bibliografie................................128

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Deficienta vizuala la varsta scolara mica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.