Deficitul bugetar si caile de finantare ale acestuia

Trimisa la data: 2010-05-08
Materia: Economie
Pagini: 66
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicoleta_A
Lucrare de licenta despre Deficitul bugetar si caile de finantare ale acestuia
Ceea ce poate face parlamentul guvernul este sa determine componentele bugetului de stat. Bugetul are doua componente: intrari si iesiri: Intrarile la buget se bazeaza pe taxe si impozite, iar iesirile sunt alocatiile pentru sectoarele bugetare.A creste veniturile inseamna a creste impozitele si taxele. In schimb, toata lumea ar dori reducerea taxelor si impozitelor. A reduce impozitele inseamna a reduce intrarile, dar toti doresc sa creasca iesirile. Trebuie sa existe un echilibru.

Toate iesirile, deci alocatiile pentru invatamant, pentru sanatate, pentru cultura, pentru asistenta social, ajutoarele de somaj, pensiile, alocatiile pentru arma, pentru ordine publica deriva din posibilitatile pe care le are bugetul, in functie de aceste intrari. Calculul bugetului porneste de la resurse atat in ceea ce priveste veniturile, cat si cheltuielile.In concluzie, veniturile bugetare continua tendinta ascendenta incepand cu anul 2002 ca urmare a pozitiei ciclice favorabile a economiei cat si a eforturilor de reforma a administratiei fiscal si a imbunatatirii colectarii acestora.Asadar, cnsolidarea bazei veniturilor bugetare este esentiala pentru asigurarea resurselor necesare indeplinirii angajamentelor in calitate de stat de membru al Uniunii Europene.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Deficitul bugetar si caile de finantare ale acestuia

Lucrare de licenta despre Deficitul bugetar si caile de finantare ale acestuia
Cuprins

Introducere...........................................4

Capitolul I. Aspecte teoretice privind deficitul bugetar...............6
1.1. Deficitul bugetar - definitie si caracteristici................6
1.2. Cauzele aparitiei deficitului bugetar......................7

Capitolul II. Caile de finantare a deficitului bugetar.................9
2.1. Tipuri de finantare a deficitului bugetar.....................9
2.2. Monetizarea deficituli bugetar si impactul acesteia............10
2.3. Finantarea nemonetara a deficitului bugetar - imprumutul public..........................12
2.3.1.Caracteristicile si destinatia imprumutului public...........12
2.3.2.Clasificarea imprumuturilor de stat......................15
2.3.2.1. Imprumuturi interne...............................16
2.3.2.2. Imprumuturi externe...............................17
2.3.3. Efectele finantarii nemonetare a deficitului bugetar..........18

Capitolul III. Studiu de caz: Deficitul bugetar al Romaniei in perioasa 2006 - 2008........................................20
3.1. Indicatori bugetari sintetici............................20
3.2. Analiza veniturilor bugetului de stat al Romaniei in perioada 2006 - 2008.........................................24
3.3. Analiza cheltuielilor bugetului de stat al Romaniei in perioada 2006 - 2008.............................................37
3.4. Evolutia deficitului bugetar romanesc aferenta perioadei 2006 - 2008...........................................55
3.5. Efectele politicii fiscal - bugetare din anul 2008 asupra anului 2009...........................................58

Concluzii si Propuneri..........................................59

Bibliografie.................................................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Deficitul bugetar si caile de finantare ale acestuia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.