Definirea si inregistrarea imobilizarilor corporale

Trimisa la data: 2009-05-08
Materia: Contabilitate
Pagini: 115
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Nicolae_Io
Lucrare de licenta despre Definirea si inregistrarea imobilizarilor corporale
Sunt conturi de bilant sau situatii (inventar); ca modele de evidenta si calcul ele furnizeaza informatia de cunoastere si control gestionar asupra situatiei ptrimoniului. Prin soldul lor debitor asigura informatia de completare a bilantului contabil.Aceste conturi au o functie contabila de activ, deoarece inregistreaza valorile economice componente ale activului.In debitul acestor conturi se inregistreaza intrarile de bunuri imobile, respectiv, in creditul acestora, iesirile de imobilizari prin scoatrea din activitate saucedare. Soldul debitor evidentiaza activele corporale aflate in inventarul unitatii patrimoniale.

In contabilitatea analitica, terenurile sunt evidentiate pe urmatoarele grupe: terenuri agricole si silvice, terenuri fara constructii, terenuri cu zacaminte, terenuri cu constructii si altele. In ceea ce priveste contabilitatea analitica a mijloacelor fixe se tine pe fiecre obiect de evidenta, prin care se intelege obiectul singular sau complexul de obiecte cu toate dispozitivele si accesoriile lui, destinat sa indeplineasca in mod independent, in totalitatea lui, o functie distinsta.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Definirea si inregistrarea imobilizarilor corporale

Lucrare de licenta despre Definirea si inregistrarea imobilizarilor corporale
Cuprins

Capitolul I. Delimitari privind imobilizarile corporale..............3
1.1 Definirea imobilizarilor corporale. Clasificari si codificare.........................3
1.2 Imobilizarile corporale prin prisma IAS - lor.....................8
1.3 Evaluarea imobilizarilor corporale.....................30

Capitolul II. Organizarea contabilitatii mijloacelor fixe. Tratamente contabile..................................33
2.1. Sistemul de conturi. Continut si functie contabila..............33
2.2. Documente justificative si registre de contabilitate privind gestiunea mijloacelor fixe.............................36
2.3 Contabilitatea operatiilor privind intrarile de imobilizari corporale..............................40
2.4 Contabilitatea operatiilor privind amortizarile..............53
2.5 Contabilitatea operatiilor privind iesirea mijloacelor fixe............................95
2.6 Cazuri particulare privind contabilitatea mijloacelor fixe............................101

Capitolul III. Dezvoltari privind analiza imobilizarilor corporale............................104
3.1 Analiza asigurarii si starii mijloacelor fixe la SC ARCA PROD SRL......................................104
3.2 Analiza eficientei utilizarii mijloacelor fixe.................108

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Definirea si inregistrarea imobilizarilor corporale". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.