Delapidarea si formele de manifestare a acesteia

Trimisa la data: 2009-05-06 Materia: Drept Pagini: 53 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Radu_N
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele demanifestare a acesteia
In literatura de specialitate, s-a facut sublinierea ca un bun se considera, de regula, intrat in sfera avutului unei unitatii patrimoniale, in momentul preluarii sale efective de catre presupul unei unitati, imputernicit sa il primeasca in numele acesteia. Efectuarea operatiei scriptice corespunzatoare este irelevanta din acest punct de vedere, ceea ce intereseaza fiind doar transmiterea materiala a bunului. Astfel spus, momentul intrarii unui bun in masa bunurilor gestionate sau administrate de subiectul activ este momentul in care bunul intra in fapt in gestiunea sau administrarea acestuia, indiferent daca acesta si-a gasit sau nu reflectarea in actele de evidenta contabila ce trebuie efectuate.

Prin urmare, daca gestionarul, preluand bunurile, sustrage din acestea, inainte de a intocmi actele de primire, savarseste infractiunea de delapidare(*1).Momentul iesirii unui bun din gestiunea sau administrarea faptuitorului este dat tot de situatia de fapt, neavand relevanta daca s-a facut sau nu transcrierea operatiei respective in documentele contabile ale persoanei juridice(*2).In practica judiciara(*3) s-a decis ca bunul se considera a face parte din avutul persoanei juridice, chiar daca, desi nu i-a fost remis efectiv, beneficiarul a semnat - numai formal - de primire a lui.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele de manifestare a acesteia

Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele demanifestare a acesteia
Cuprins

Capitolul I. Introducere; Evolutia infractiunii de delapidare in cadrul infractiunilor contra patrimoniului...............3
Evoltia reglementarilor privind protectia penala a patrimoniului....3
Notiunea de patrimoniu, obiect al ocrotirii penale...............5
Caracterizarea infractiunilor contra-patrimoniului....................8
Istoricul incriminarilor infractiunilor de delapidare (art. 2151 C.penal)..................11

Capitolul II. Conditii preexistente infractiunii de delapidare........13
Aspecte generale........................13
Notiune si caracterizare........................14
Obiectul infractiunii...........................14
Subiectul activ si subiectul pasiv......................24
Participatia.........................33

Capitolul III. Continutul constitutive al infractiunii de delapidare.....................44
Structura si continutul juridic al infractiunii..................45
Sanctiune..................................51

Bibliografie...................................52
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delapidarea si formele de manifestare a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.