Delapidarea si formele de manifestare a acesteia

Trimisa la data: 2009-05-06
Materia: Drept
Pagini: 53
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Radu_N
Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele demanifestare a acesteia
In literatura de specialitate, s-a facut sublinierea ca un bun se considera, de regula, intrat in sfera avutului unei unitatii patrimoniale, in momentul preluarii sale efective de catre presupul unei unitati, imputernicit sa il primeasca in numele acesteia. Efectuarea operatiei scriptice corespunzatoare este irelevanta din acest punct de vedere, ceea ce intereseaza fiind doar transmiterea materiala a bunului. Astfel spus, momentul intrarii unui bun in masa bunurilor gestionate sau administrate de subiectul activ este momentul in care bunul intra in fapt in gestiunea sau administrarea acestuia, indiferent daca acesta si-a gasit sau nu reflectarea in actele de evidenta contabila ce trebuie efectuate.

Prin urmare, daca gestionarul, preluand bunurile, sustrage din acestea, inainte de a intocmi actele de primire, savarseste infractiunea de delapidare(*1).Momentul iesirii unui bun din gestiunea sau administrarea faptuitorului este dat tot de situatia de fapt, neavand relevanta daca s-a facut sau nu transcrierea operatiei respective in documentele contabile ale persoanei juridice(*2).In practica judiciara(*3) s-a decis ca bunul se considera a face parte din avutul persoanei juridice, chiar daca, desi nu i-a fost remis efectiv, beneficiarul a semnat - numai formal - de primire a lui.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele de manifestare a acesteia

Lucrare de licenta despre Delapidarea si formele demanifestare a acesteia
Cuprins

Capitolul I. Introducere; Evolutia infractiunii de delapidare in cadrul infractiunilor contra patrimoniului...............3
Evoltia reglementarilor privind protectia penala a patrimoniului....3
Notiunea de patrimoniu, obiect al ocrotirii penale...............5
Caracterizarea infractiunilor contra-patrimoniului....................8
Istoricul incriminarilor infractiunilor de delapidare (art. 2151 C.penal)..................11

Capitolul II. Conditii preexistente infractiunii de delapidare........13
Aspecte generale........................13
Notiune si caracterizare........................14
Obiectul infractiunii...........................14
Subiectul activ si subiectul pasiv......................24
Participatia.........................33

Capitolul III. Continutul constitutive al infractiunii de delapidare.....................44
Structura si continutul juridic al infractiunii..................45
Sanctiune..................................51

Bibliografie...................................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delapidarea si formele de manifestare a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.