Delegarea administrativa si eficienta controlului constitutionalitatii ordonanatelor

Trimisa la data: 2010-01-06
Materia: Administratie Publica
Pagini: 41
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Paula_Go
Lucrare de licenta despre Delegarea administrativa si eficienta controlului constitutionalitatii ordonanatelor
In Constitutia Spaniei se reglementeaza si conflictul dintre Parlament si Guvern in cazul delegarii legislative. Astfel, daca in cursul legii-cadru, in Parlament se introduce o propunere legislativa sau un amendament care vine in contradictie cu legea de abilitare a Guvernului de a legifera, Guvernul este indreptatit sa se opuna promovarii acestuia. In astfel de cazuri insa, pot fi promovare propuneri legislative privind abrogarea totala ori partiala a dispozitiilor cuprinse in legea de abilitare a Guvernului.

Constitutia Saniei admite si delegarea legislativa de ordin constitutional, in virtutea careia Guvernul, in caz de necesitate exraordinara si de urgenta, poate emite dispozitii provizorii, care imbraca forma decretelor lege, dar care nu pot afecta organizarea institutiilor fundamentale ale statului, drepturile si libertatilor cetatenilor, regimul comunitatilor autonome si dreptul electoral general. Decretele-lege se supun Congresului Deputatilor care le dezbate si le voteaza sau le respinge in termen de cel mult 30 de zile, dupa o procedura speciala stabilita de regulament.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Delegarea administrativa si eficienta controlului constitutionalitatii ordonanatelor

Cuprins

Capitolul I. Evolutia istorica a delegarii legislative..........................................3

Capitolul II. Delegarea legislativa in lumina constitutiei din 1991.....................................16
Sectiunea 1. Notiunea si formele delegarii legislative..............16

Capitolul III. Delegarea legislativa catre Guvern....................20
Sectiunea 1. Ordonantele date in baza unei legi de abilitare......................................................22
Sectiunea 2. Ordonantele de urgenta............................27

Capitolul IV.Delegarea legislativa catre Presedintele Romaniei....................................33

Capitolul V. Controlul constitutionalitatii ordonantelor............................................35

Capitolul VI. Propuneri si concluzii.............................38

Bibliografie..........................................40

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delegarea administrativa si eficienta controlului constitutionalitatii ordonanatelor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.