Delicventa juvenila si identificarea simptomelor comportamentale deviante

Trimisa la data: 2009-04-14 Materia: Drept Pagini: 47 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Oana_An
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si identificarea simptomelor comportamentale deviante
Prevenirea si combaterea infractionalitatii minorilor a constituit si constituie o preocupare permanenta de politica penala a statelor moderne. Delicventa juvenila are o natura complexa in care se intalnesc pe de o parte lipsa capacitatii depline de intelegere a semnificatiei sociale a pedepselor si lipsa de experienta, care impinge adesea la fapte necugetate pe un adolescent abia iesit din copilarie sau chiar pe un tanar adult aflat in asa-numita postAZadolescenta, iar pe de alta parte nocivitatea evidenta a conduitei antisociale a nevarstnicilor, gravitatea uneori dsosebita a faptelor savarsite de acestia.

Pe de o parte societatea se vede grav amenintata prin faptele antisociale savarsite de adolescenti sau de tineri fara experienta si trebuie sa se apere prin orice mijloace corespunzatoare acestui scop, iar pe de alta parte se afla in fata unor faptuitori imaturi care, asa cum nu inteleg, in toata amplitudinea ei, semnificatia sociala a faptelor savarsite, tot asa nu inteleg nici semnificatia reactiei de aparare a societatii, a pedepselor ce li se aplica, mai ales atunci cand reactia societatii are loc in. mod nediferentiat, fara sa se tina seama de particularitatile psiho-fizice ale nevarstnicilor.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si identificarea simptomelor comportamentale deviante

Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si identificarea simptomelor comportamentale deviante
Cuprins

Introducere..................................................3

Capitolul I. Delicventa juvenila - criterii de definire...................................7

Capitolul II. Legislatia in vigoare cu privire la minori......................................10

Capitolul III. Caracterizare psihologica si comportamentala a minorului.........................................16
Profil psihologic al minorului delicvent...........................16
Clasificari ale delicventilor juvenili. Tipologizarea
manifestarilor delicvente juvenile..................................19

Capitolul IV. Simptomatologia deviantilor comportamentale...............................................21

Capitolul V. Conceptii si teorii fundamentale in evaluarea cauzelor delicventei juvenile....................................26

Capitolul VI. Analiza etiologica a delicventei juvenile - orientarea psihologica.......................................38

Capitolul VII. Concluzii si recomandari.............................41

Bibliografie...............................................45
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delicventa juvenila si identificarea simptomelor comportamentale deviante". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.