Delicventa juvenila si modalitatile de combatere, ocrotire si prevenire a acesteia

Trimisa la data: 2010-06-23
Materia: Drept
Pagini: 193
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Larisa_V
Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si modalitatile de combatere, ocrotire si prevenire a acesteia
Ca urmare a acestor demersuri taxonomice, in ultimele decenii, conceptul de "delincventa juvenila" a devenit mai precis si mai specific, cu referire directa la incalcarea normelor penale si la actiunile ilicite pe care le implica. In domeniul criminologiei, care se situeaza la intersectia dreptului penal si al stiintelor sociale, elementul de referinta al notiunii de "delincventa" il constituie "comportamentul delincvent", ca variabila dependenta fundamentala.

In finalul expunerii noastre, prezentam cateva definitii ale conceptului de "delincventa juvenila", asa cum sunt ele precizate in literatura de specialitate. Astfel, pentru criminologi, "delincventa juvenila constituie in ansamblul ei, totalitatea conduitelor si actelor care violeaza normele de natura penala, aducand prejudicii comunitatii" (conduite si acte savarsite de minori -n.n.)24. Prin delincventa, unii autori inteleg "o serie de fapte ilicite, indiferent daca au sau nu un caracter penal (fuga de la domiciliu, absenta repetata si indelungata de la scoala, abandonul scolar nemotivat de cauze obiective, precum si anumite fapte imorale care nu constituie infractiuni)"25.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si modalitatile de combatere, ocrotire si prevenire a acesteia

Lucrare de licenta despre Delicventa juvenila si modalitatile de combatere, ocrotire si prevenire a acesteia
Cuprins

Capitolul I. Consideratii introductive privind crima si criminalul..................................3
Sectiunea I. Definitia criminologiei...............................3
Sectiunea II. Obiectul criminologiei...............................6

Capitolul II. Delincventa juvenila. Caracterizare generala......................................42
Sectiunea I. Conceptul de delincventa juvenila......................42
Sectiunea II. Personalitatea infractorului minor.......................50
Sectiunea III. Etiologia delincventei juvenile......................72

Capitolul III. Strategii de ocrotire a minorului delincvent, de prevenire si combatere a delincventei juvenile...............................109
Sectiunea I. Strategii pe plan national..............................109
Sectiunea II. Strategii pe plan international..........................161

Bibliografie..............................................190

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Delicventa juvenila si modalitatile de combatere, ocrotire si prevenire a acesteia". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.